Oksekalv avlivet etter ulveangrep i Stor-Elvdal

AVLIVET: Denne oksekalven ble avlivet som følge av et ulveangrep tirsdag kveld.

AVLIVET: Denne oksekalven ble avlivet som følge av et ulveangrep tirsdag kveld. Foto:

Tirsdag kveld ble en oksekalv avlivet etter et ulveangrep på Koppangskjølen i Stor-Elvdal. Eieren av besetningen, Svein Eberhard Østmoe, varsler at det vil bli søkt om fellingstillatelse på ulv som følge av angrepet.

DEL

Rovviltansvarlig i Statens naturoppsyn, Stein Arne Brendryen, bekrefter overfor Østlendingen at alt tyder på at det var en ulv som hadde vært på ferde.

– Det var et skikkelig lårbitt. Det er ulven som står bak dette angrepet, sier Brendryen.

– Ikke langt til nærmeste ulv

Oksekalven som ble angrepet gikk på utmarksbeite på Koppangskjølen i Stor-Elvdal.

– Det er ei sætergrend mellom Atna og Åkrestrømmen, nord for Koppang. Området ligger utenfor ulvesonen, men det er ikke langt til nærmeste ulverevir på innsiden av sonen. Statens naturoppsyn har vært på stedet og undersøkt dyret. Vi har informert landbrukskontoret i Stor-Elvdal om saken og de vil ta tak i det formelle med å søke om fellingstillatelse på ulv, sier Østmoe.

Jordbruksrådgiver i Stor-Elvdal kommune, Lars Kveberg, bekrefter at de nå har søkt om fellingstillatelse på ulv som følge av angrepet.

Østlendingen har vært i kontakt med Fylkesmannen i Hedmark. De har så langt ikke mottatt noen søknad, men rådgiver Ståle Sørensen bekrefter at de er kjent med saken.

– Ulvespor så sent som i juli

Østmoe opplyser overfor Østlendingen at skaden ble oppdaget tirsdag kveld.

– Det skjedde i forbindelse med et vanlig tilsyn. Når angrepet fant sted er noe usikkert. Det var ikke blodferskt, så angrepet har nok funnet sted for en stund siden. Oksekalven hadde store skader i lår og bakpart og ble av den grunn avlivet på stedet, sier Østmoe.

Ifølge Østmoe er det observert spor etter ulv i området så sent som i juli.

– Det er ikke noe nytt at det er ulv i området. Vi har tilsyn med dyra flere ganger i uka gjennom hele beitesesongen. Når slikt skjer blir den kontrollen intensivert ytterligere. Oppstår det flere skader eller uro i flokken, må vi ta ned dyra før beitesesongen er omme, sier Østmoe.

Artikkeltags