Radiomerket ulv fra Slettås-reviret var inne på gårdstun i Søre Osen

Statens Naturoppsyn undersøkte en ulv fra Slettåsreviret som ble skutt med bedøvelsespil, før den ble merket og satt ut igjen i januar tidligere i år. Foto: Henrik Skolt / NTB

Statens Naturoppsyn undersøkte en ulv fra Slettåsreviret som ble skutt med bedøvelsespil, før den ble merket og satt ut igjen i januar tidligere i år. Foto: Henrik Skolt / NTB

Artikkelen er over 3 år gammel

Statens Naturoppsyn (SNO) bekrefter overfor VG onsdag at en av de radiomerkede ulvene i Slettås-reviret har vært inne på et gårdstun i Søre Osen.

DEL

– Det er en valp, ei åtte måneder gammel tispe, som ble observert ved Osensjøen i går og har vært inne på et gårdstun i Søre Osen. Hun gikk for seg selv og gjennom det gårdstunet, og det er også flere som har sett henne, sier seksjonssjef Lars Bendik Austmo i Rovviltseksjonen i Statens Naturoppsyn til avisen.

SNO reiste til gårdstunet tirsdag ettermiddag uten å få visuell kontakt, men fikk peilet inn tispa inne i skogen i nærheten.

Onsdag forsøkte de å skremme vekk den nærgående ulven.

– I dag tidlig gikk vi inn i det området hun var i, så henne og fikk gjennomført et skremmeforsøk, sier Austmo.

Sveen: – Helt utrolig

Ulvemotstander og Ap-politiker Halvor Sveen sier overfor samme avis at han reagerer på at ulven ble jaget bort, når hele poenget med radiomerkingen er å se hvor nærgående ulven er.

– Det er helt utrolig at myndighetene drar til Søre Osen og skyter et varselsskudd for å skremme den bort, mens det de skulle gjøre var å kartlegge bevegelsene for å avdekke unormal atferd, sier Sveen. Han mener ulven burde blitt skadefelt.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier på sin side at onsdagens ulveobservasjon ikke er spesielt uvanlig for dem som bor der.

– De har erfart dette i flere år, men det er kanskje en nyhet for regjeringen, sier Slagsvold Vedum.

Artikkeltags