Elvestuen: – En klok og riktig beslutning

Venstre-representant Ola Elvestuen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Venstre-representant Ola Elvestuen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette var en veldig viktig beslutning som viser at vi har et nasjonalt lovverk i naturmangfoldsloven som må følges, sier Venstres Ola Elvestuen.

DEL

– Dette var riktig og klok avgjørelse. Ulv er en del av norsk natur, og skal være det. Denne beslutningen viser at vi har et nasjonalt lovverk i naturmangfoldsloven som må følges, og at vi også må følge de internasjonale forpliktelsene i Bern-konvensjonen, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen til NTB.

– Statsråden tar også utgangspunkt i det. Vi kan ikke ha vilkårlig nedskyting av den norske ulvestammen. Denne beslutningen sikrer at ulv fortsatt er en del av norsk natur og tar også et ansvar for den skandinaviske ulvestammen, sier Elvestuen.

Han mener beslutningen viser at rovviltnemndene har gått langt ut over Norges forpliktelser etter naturmangfoldsloven og Bern-konvensjonen.

SV: Helgesen satte foten ned for Høyre og Ap

– Det er en gledens dag for ulven. Det er bra Vidar Helgesen setter foten ned for ulvehaterne i Høyre og Arbeiderpartiet, sier SVs Heikki Eidsvoll Holmås.

– Det er utrolig at det kunne gå så langt, men bra ministeren er enig med SV i at det skal være plass til ulven i norsk natur, sier SVs energi-, miljø og transportpolitiske talsperson.

De Grønne: Viktig og modig avgjørelse

Det er viktig og modig av klima- og miljøminister Vidar Helgesen å stanse omfattende ulvejakt, mener Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson.

– Vi er veldig glade for at ulven i ulvesonen nå får et pusterom, og at statsråden har tatt hensyn til føre var-prinsippet. Det er flott at miljøvernministeren har stått opp for den lille norske ulvebestanden og stanset det som kunne vært den mest omfattende jakten på ulv på lang tid, sier Hansson.

Han peker på at jaktplanene har skapt store folkelige protester, og sier de er glade for at statsråden lytter.

– Flertallet av Norges befolkning mener at ulven hører hjemme i norsk natur. Ulvesonen utgjør bare 5 prosent av det norske landarealet. Det skulle bare mangle at vi klarte å opprettholde en levedyktig bestand i dette området. Med dette vedtaket viser Helgesen handlekraft, og dette er et steg i riktig retning for at Norge skal oppfylle våre internasjonale forpliktelser, fastslår Hansson.

Artikkeltags