Lisensjakten fortsetter etter at Elgå-ulven er i bevegelse

LANG REISE: Elgå-ulven har gått fra Kongsvinger og tilbake til områdene i Engerdal og Rendalen. Nå går den sørover igjen. Bildet er fra da den ble bedøvet og fraktet med helikopter i november i fjor.

LANG REISE: Elgå-ulven har gått fra Kongsvinger og tilbake til områdene i Engerdal og Rendalen. Nå går den sørover igjen. Bildet er fra da den ble bedøvet og fraktet med helikopter i november i fjor. Foto:

Lisensfellingen av ulv i deler av Engerdal og Rendalen kommuner ble stanset, i fare for å felle den genetisk viktige ulven (Elgå-ulven). Nå er den startet igjen.

DEL

Ulven, som ble bedøvet og flydd med helikopter til Kongsvinger-området, har gått den lange vegen opp igjen til området, noe som førte til at lisensjakten ble stoppet.

Før helgen skrev Fylkesmannen på sine nettsider at ulven har beveget seg sørover, og at lisensjakta derfor starter opp igjen.

– Dette individet er nå i bevegelse sørover, og det åpnes derfor igjen for lisensfelling av ulv i hele Engerdal kommune, samt Trysil kommune nord for en rett linje fra der Senna renner ut i Trysil/Femund-vassdraget til der kommunegrensa mellom Trysil og Engerdal gjør en vinkel ved Litlskorhøa.

Dette ble satt i kraft lørdag forrige helg.

Deler av Deisjøreviret ligger i samme området, og derfor tas deler av området ut fra lisensfellingen.

– Deisjøreviret ligger delvis i lisensfellingsområdet, og reviret grenser også inn mot Letjennareviret. For å unngå felling av enkeltdyr fra denne flokken unntas følgende område fra lisensfelling: Rendalen kommune sør for rv. 30 og rv. 217 mellom kommunegrensa mot Stor-Elvdal og kommunegrensa mot Engerdal, samt Stor-Elvdal kommune øst for Glomma og sør for rv. 30.

Lisensfellingen i tidligere Hedmark går under disse områdene:

Følgende kommuner inngår i sin helhet: Folldal, Alvdal, Tynset, Tolga, Os, Engerdal, Ringsaker, Hamar, Løten, Stange, Nord-Odal.

Stor-Elvdal kommune vest for Glomma, samt øst for Glomma og nord for Rv 30.

Rendalen kommune vest for Glomma, samt øst for Glomma og nord for Rv 30 og Rv 217 mellom kommunegrensa mot Stor-Elvdal og kommunegrensa mot Engerdal.

Åmot, Elverum, Våler, Åsnes, Grue og Kongsvinger kommuner vest for Glomma, samt Sør-Odal kommune vest/nord for Glomma.

Trysil kommune nord for en rett linje fra der Senna renner ut i Trysil/Femund-vassdraget til der kommunegrensa mellom Trysil og Engerdal gjør en vinkel ved Litlskorhøa.

For noen uker siden gikk klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) ut og sa at han ikke ville at Elgå-ulven skulle skytes.

Ulven er radiomerket og direktoratet følger ulven tett. Deres vurdering er at ulven fortsatt kan vandre videre på leting etter en make før paringstida. Om det ikke skjer, har direktoratet sagt at de vil vurdere en ny flytting av ulven, skrev Rotevatn.

Artikkeltags