Naturvernforbundet: – Svart dag for norsk miljøpolitikk

SJOKKERT: Også Naturvernforbundet raser mot Vidar Helgesen og regjeringen.

SJOKKERT: Også Naturvernforbundet raser mot Vidar Helgesen og regjeringen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Naturvernforbundet er sjokkert over at miljøminister Vidar Helgesen (H) foreslår å endre naturmangfoldsloven og utvide muligheten for lisensfelling av ulv.

DEL

Naturvernforbundet mener at forslaget om å endre naturmangfoldsloven setter norsk naturforvaltning hundre år tilbake i tid hvis dette får flertall i Stortinget.

– Dette vil gjøre det lettere å skyte ikke bare ulv, men også bjørn og jerv, som alle er truede og fredede arter som Norge gjennom Bernkonvensjonen har internasjonalt ansvar for å bevare, sier Arnodd Håpnes, fagleder i Naturvernforbundet.

Gundersen om forslaget: - En katastofe 

De mener forslaget strider direkte mot regjeringens egen plattform, og at det er særlig oppsiktsvekkende hvis KrF støtter noe de faktisk er mot.

ARNODD HÅPNES

ARNODD HÅPNES

Naturvernforbundet mener lovforslaget fra Klima- og miljødepartementet er et hastverksarbeid, at det er dårlig utredet og at det snur opp ned på kunnskapsgrunnlaget som tilsier sterkere vern for jerv, ulv og bjørn i norsk natur.

– Tre dagers høringsfrist på et prinsipielt og omfattende lovendringsforslag er hårreisende, og bidrar til at alle konsekvenser ikke blir avdekket før endringen trer i kraft. Dette er et demokratisk problem, sier faglederen.

(©NTB)

Artikkeltags