Alfahannen i Slettås-flokken er merket

Illustrasjonsfoto: Anita Høiby Gotehus

Illustrasjonsfoto: Anita Høiby Gotehus Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag ettermiddag klarte Statens Naturoppsyn (SNO) å merke alfahannen i Slettås-flokken. Jobben med merking av tispa blir tatt opp igjen over påske.

DEL

Rovdata, som har analysert DNA-prøver, bekrefter at det var ulv fra Slettås-paret som var på Nordre Stener i Osen i midten av februar.

BAKGRUNN: Skaffer seg oversikt over Slettåsulven

Inger Marie og Ole Bekkevold opplevde i midten av februar at seks ulver trasket rundt på gårdsplassen.

- Etter det jeg vet er det snakk om å merke lederparet. Det vil gi oss en trygghet ved at vi da kan sjekke hvor ulvene befinner seg. Det har vært en utrivelig situasjon lenge. Nå får vi forhåpentligvis mulighet til å være i forkant, sa Inger Marie Bekkevold til Østlendingen fredag ettermiddag.

Nå er alfahannen merket, og seksjonssjef for Rovvilt i SNO, Lars Bendik Austmo sier til Østlendingen at alt gikk etter planen.

- Vi lyktes med å få radiomerket alfahannen fredag ettermiddag. Været tillot at vi fikk til litt flyvning med helikopter, og vi viste hvor ulvene befant seg på bakgrunn av aktivitet fra tidligere i dag.

Tispa ble ikke radiomerket, og den operasjonen vil fortsette over påske.

- Ideelt sett, så ønsker vi å radiomerke begge dyrene. Miljødirektoratet ønsker radiomerking av både hannen og tispa fordi de er det revirmarkerende paret, og det er de man ønsker å følge på bakgrunn av den spesielle atferden de har vist. Men nå er det påskehøytid og stor utfart i marka, så derfor avventer man videre aksjon til over påske. Så lenge hannen nå er radiomerket blir det betydelige lettere å finne tispa igjen over påske, sier Austmo.

Han sier det er sjelden ulver blir forvaltningsmerket, men i dette tilfellet har paret vist så spesiell atferd at det er viktig å kunne følge opp dem, og deres aktivitet.

Artikkeltags