Hund drept av ulv, får 20.000 svenske kroner i erstatning

TATT AV ULV: I begynnelsen av september ble Ulf Henning Fløymos jakthund tatt av ulv i Dalarna i Sverige.

TATT AV ULV: I begynnelsen av september ble Ulf Henning Fløymos jakthund tatt av ulv i Dalarna i Sverige. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I begynnelsen av september ble Ulf Henning Fløymos jakthund drept av ulv i Sverige. Nå er han tilkjent erstatning for tapet av hunden.

DEL

Ulf Henning Fløymo fra Elverum har jakthytte i Sälen i Sverige. Det var i forbindelse med fuglejakt i Östfjällstraktene i Malung-Sälens kommun i Sverige at ulven angrep hunden og tok livet av den.

Nå er elverumsingen tilkjent 20.000 svenske kroner i erstatning fra länsstyrelsen i Dalarna. Årsaken til utbetalingen er nettopp det faktum at nordmannens hund ble angrepet og drept av ulv, skriver dt.se.

Fløymo sier til Østlendingen at han er fornøyd med at det utbetales erstatning etter ulveangrep i Sverige.

Han mener at det er naturlig at staten – som har ansvaret for ulvene – også utbetaler erstatning når de forvolder skade.

– Pengene er ment å dekke mine kostnader til blant annet veterinær, i tillegg til at dette er en erstatning for tort og svie, sier Fløymo.

– Er du fornøyd med en erstatning på 20.000 svenske kroner for hunden?

– Det var en veldig premiert hund. I den sammenhengen er ikke 20.000 SEK mye i forhold til hva bikkja var verdt. Det er vanskelig å sette en eksakt verdi på hunden, men når det først skjer er jeg fornøyd med at erstatningen kommer, sier han.

Fløymo har ikke fått pengene inn på konto ennå, men han regner med at de er rett rundt hjørnet ettersom han nå er tilkjent erstatningen fra den svenske staten.

LES OGSÅ: Hund drept av ulv - eieren stod 20 meter unna

Artikkeltags