Gå til sidens hovedinnhold

Ny ulv skutt i Hedmark

Artikkelen er over 9 år gammel

Tirsdag formiddag ble nok en ulv skutt i Hedmark. Dette skjedde i Elgå reinbeitedistrikt, etter at det ble gitt en fellingstillatelse mandag kveld.

Det var mandag kveld at reineierne i Elgå reinbeitedistrikt søkte Fylkesmannen om å få ta ut en ulv.

Bakgrunnen for søknaden er spor av ulv innenfor reinbeitedistriktet, samt at det fra reindriftsagronom er meldt om en simle vurdert som skadd av ulv.

Rovviltkontakt i Statens naturoppsyn, Bjørnar Johnsen, sier til Østlendingen at ulven har påført flere dyr skader – i tillegg til at den er mistenkt for å ha tatt livet av minst seks reinsdyr.

– Så langt er det påvist seks døde dyr, samt flere skadde dyr som er i live og går i reinsflokken. Det er så langt ikke igangsatt noe ettersøk etter flere dyr, men det er mulig at det kan være flere døde dyr som ennå ikke er funnet, sier Johnsen.

Det har i løpet av november og desember blitt gitt til sammen fire skadefellingstillatelser på ulv i reinbeitedistriktet, uten at ulv har blitt felt.

Tirsdag formiddag lyktes imidlertid jaktlaget reineierne hadde satt sammen i å finne ulven. Den ble skutt innenfor reinbeitedistriktet.

Ulven som ble felt i Elgå reinbeitedistrikt i dag viste seg til slutt å være en hannulv på 45 kg.

Leder for Elgå reinbeitedistrikt, Jon Anders Mortensson, sier til Østlendingen at ulvens angrep på reinsdyra er tragisk.

– Vi har ikke oversikt over hvor mange som er skadet ennå, men det er på det rene et mange dyr har blitt påført skader i bein og lår. Det er ikke usannsynlig at noen simler har mistet kalvene sine som resultat av det som har skjedd, sier Mortensson.

Kommentarer til denne saken