Høyres ulvegeneral skyter ned forslag fra egen statsråd

GUNNAR A. GUNDERSEN

GUNNAR A. GUNDERSEN Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Statsråden og byråkratiet har lyktes i å trenere ulvesaken, tordner Høyres Gunnar Gundersen. Han avviser det nye ulveforslaget fra regjeringen.

DEL

– Helgesen sier rett ut at dette forslaget ikke vil bringe oss ned på Stortingets vedtatte bestandsmål. Men dit skal vi. Det Helgesen kommer med i dag, er intet håndslag. Det er en katastrofe, sier Gundersen.

– Treneringen har lyktes. Statsråden og byråkratiet har hele tiden jobbet for at Stortingets vedtak ikke skal følges opp, fortsetter han.

Gundersen vil motsette seg hurtigbehandling av lovforslaget i Stortinget, selv om dette kunne ha åpnet for lisensfelling av ulv i ulvesonen denne vinteren.

– Da får heller årets jakt gå i vasken. Det er tross alt bedre enn å vedta et lovforslag som legger strengere restriksjoner på jakta enn dagens regler gjør, sier Gundersen.

Han mener hele ulvesaken er styrt av et byråkrati som aldri har ønsket å gjennomføre stortingsflertallets ønske om en mindre ulvebestand og er kraftig provosert over at Høyre-statsråd Helgesen og regjeringa lar seg styre av miljøbyråkratene.

– Jeg aksepterer det ikke og vil kjempe for stortingsflertallets ønske til siste slutt, sier Gunnar Gundersen til Østlendingen.

Han er ikke sikker på om stortingsgruppa vil støtte Helgesens forslag, eller om flertallet også er enig med ham.

– Jeg vet ikke. Vi er ikke involvert i prosessen og har så å si ikke mottatt noen informasjon, uttaler han til NTB - og utdyper følgende til Østlendingen:

– Det er helt bemerkelsesverdig at jeg ikke ante noen ting før journalistene begynte å ringe. Det er også helt uakseptabelt med en slik hastebehandling av et lovforslag som kanskje minsker mulighetene for å gjennomføre stortingsflertallets politikk, tordner Gundersen.

Artikkeltags