– Ulvekonflikten vil fortsette

VIL ØKE: Ulvekonflikten dempes ikke, den vil bare eskalere, sier leder i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk, Åsmund Ystad.

VIL ØKE: Ulvekonflikten dempes ikke, den vil bare eskalere, sier leder i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk, Åsmund Ystad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringa foreslår å endre naturmangfoldsloven for å åpne for muligheten til å ta ut et lite antall ulv basert på hensyn til blant annet rekreasjon og kultur. Reaksjonene tyder på at konflikten bare vil eskalere.

DEL

En katastrofe, tordner Gunnar A. Gundersen om regjeringens forslag om å endre naturmangfoldsloven. Han er ikke alene om sin kritikk mot regjeringen og miljøminister Vidar Helgesen.

Lederen i Folkeaksjonen Åsmund Ystad sier dette:

– Vi, og nærmest alle andre, har hele vegen hevdet at det finnes hjemler for uttak i dagens regelverk. Regjeringa har nektet. Handlingsrommet er der, forslaget er helt unødvendig og vil ikke på noen måte dempe konflikten. Spørsmålet nå blir om stortingsflertallet ønsker dette velkommen, sier lederen i Folkeaksjonen for ny rovdyrpolitikk.

Ystad sier at Helgesens og regjeringens forslag ikke løser noe, han mener ulvekonflikten bare vil eskalere.

Vedum: – En begrensning

– Vi er redd denne endringen vil fungere som en begrensing, ikke en åpning, for å ta ut mer ulv. Det er ikke noe som har tydet på at regjeringen virkelig ønsker å ta ut ulv slik at Stortingets bestandsmål oppnås. Vi tror heller ikke på dette forslaget, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Storberget: – Vil trolig støtte forslaget

Også Arbeiderpartiets Knut Storberget er kritisk, men sier at Ap sannsynligvis likevel vil støtte forslaget.

– Dette er et forsøk fra regjeringen å komme seg ut av et hjørne de halt malt seg inn i. Vi mener at dagens lovverk gir hjemmel for å ta ut ulv i tråd med det vedtatte bestandsmålet, men fører dette forslaget til at det kan tas ut mer ulv nå, vil vi støtte det, sier Knut Storberget (Ap). Han legger til at betingelsen er at ikke lovforslaget vil gjøre det enda vanskeligere å ta ut ulv i norsk natur.

Artikkeltags