Så ulv for første gang

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Joakim Karelius så ulv for første gang, da han var på vei til jobb i Landsjøåsen, onsdag morgen.

DEL

Plutselig fikk jeg se et dyr midt i veien foran bilen og det gikk noen sekunder før jeg skjønte at det var en ulv som sto der. Jeg stoppet bilen og tok bilder med mobilen min av det sjeldne synet, forteller Joakim Karelius til Østlendingen.

Del

Ulven tok kuten

Det var onsdag morgen klokka 07.15 og Joacim kom kjørende fra Fiskarede i Sverige der han bor og mot Landsjøåsen der han jobber.

Han hadde kjørt 5–6 kilometer forbi Tollstasjonen i Østby da han fikk øye på ulven som sto midt i veien foran bilen. Karelius var ikke sen om å stoppe bilen og forevige dyret Det er første gang han har sett ulv i levede live og beskriver det som en heftig opplevelse.

– Ulven begynte å springe fra meg og løp om lag en kilometer før den svingte til venstre og inn veien mot Flermoen, opplyser Joakim Karelius.

Store avtrykk

Han sjekket sporene og fant ut at ulven hadde kommet fra Flermoen og var på vei mot Tollstasjonen ved Østby da den fikk øye på bilen. Den bråsnudde av synet og tok beina på nakken og løp tilbake samme vei som den var kom fra.

– Jeg synes ulven var stor. Den var som en gørstor schæferhund. Sporene var også kjempestore og jeg kunne legge flathånda mi i fæla med fingrene rett ut, forteller han.

 Joakim Karelius har trysilsk mor, men bor i Sverige og jobber for tiden i Landsjøåsen.

Artikkeltags