Ulveseminar i Elverum til uka

TIL ELVERUM: Statssekretær Atle Hamar kommer til Elverum for å debatere ulv på tirsdag.

TIL ELVERUM: Statssekretær Atle Hamar kommer til Elverum for å debatere ulv på tirsdag. Foto:

Tirsdag kveld kommer statssekretær Atle Hamar til Elverum og Norsk Skogmuseum. Det er Naturbruksalliansen som inviterer til seminar om ulveforvaltningen.  

DEL

- Over halvparten av landets ordførere kommer med opprop mot måten vi forvalter rovdyra på. Mange er i ferd med å forstå at det føres en konfliktfylt og ikke bærekraftig forvaltning. Det er for eksempel slik at Bernkonvensjonen krever at et miljøvern ikke er godt før det forstås av de som lever tett på det. Slik er det ikke og dette ønsker vi å belyse, sier Gunnar Gundersen.

Han leder den såkalte Naturbruksalliansen som arrangerer tirsdagens seminar.

Det er Norges Bondelag, Norges Bonde- og Småbrukarlag, Norsk sau- og Geit, Norskog, Norges Skogeierforbund, Glommen Skog, Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk, Norsk Almenningsforbund og Norges Jeger- og Fiskerforbund som står bak Naturbruksalliansen som er opprettet for å samle kreftene for en bedre forvaltning av ulvebestanden i Norge.

Hamar skal i sin innledning forklare hvordan Stortingets føringer skal følges opp av regjeringen, mens NINAS John Odden skal sette publikum inn i bestandssatus for ulv i Norge og Skandinavia.

Etter innledningene er det duket for debatt under ledelse av tidligere NRK-profil Terje Svabø. Her vil Sps Marit Arnstad, Aps Per Gunnar Sveen, Høyres Kristian Tonning Riise, Frps Morten Ørsal Johansen, KrFs Oluf Maurud og SVs Hilde Mari Bjørke delta sammen med statssekretær Hamar fra Venstre.

- Vi er nødt til å finne gode løsninger. Det er helt fundamentalt at forvaltningen er todelt, altså at både husdyr og rovdyr skal ha en plass. Og det er slett ikke noe ekstremt å be om at stortingsflertallets politikk faktisk skal gjennomføres, sier Gunnar Gundersen i Glommen Skog.

Artikkeltags