– Buffersonen gjør jakta vanskeligere

Jaktleder Odd Arne Ås sier at det er uheldig at den jaktfrie buffersonen inn mot forvaltningsområdet for ulv har blitt så stort. – Vi kunne tenkt oss å jakte litt lenger sør, men det får vi ikke gjort noe med nå, sier han. (Arkivfoto: Lars Gangås, Statens naturoppsyn)

Jaktleder Odd Arne Ås sier at det er uheldig at den jaktfrie buffersonen inn mot forvaltningsområdet for ulv har blitt så stort. – Vi kunne tenkt oss å jakte litt lenger sør, men det får vi ikke gjort noe med nå, sier han. (Arkivfoto: Lars Gangås, Statens naturoppsyn) Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Jaktleder Odd Arne Ås sier at departementets omgjøring av rovviltnemndenes vedtak vanskeliggjør årets lisensjakt.

DEL

– Vi vet jo at julussaparet har vært så langt nord som Furuset. Uttaket som skal gjøres er tiltenkt osdalsparet og osdalshannen, sier han.

Del

Les også: Skjermer Julussa-reviret for ulvejegerne, Miljøverndepartementes vedtak, Opprettholder vedtak om ulvefelling, Lisensjakt på tre ulver

Denne buffersonen går fra det punktet forvaltningsområdet skiller lag med Glomma i det nordvestlige hjørnet – langs Glomma nordover til Koppang – videre østlig retning langs riksvei 30 til Storsjøen ved Burua – fortsetter sørøstover via toppen av Valsjøberget og Flendammen til høyeste punkt på Raudfjellet sørøst i Rendalen kommune – så videre i rett linje til det punktet der kommunene Rendalen, Åmot og Trysil møtes.

– Det er litt synd at sonen har blitt så stor som den har blitt. Den har kommet litt langt nord og østover. En og en halv måned går fort, hvis en ulv blir borte for jaktlaget, men det får vi ikke gjort noe med nå. Vi kunne tenkt oss å jakte litt lenger sør, men det er åpenbart at det er julussaparet de er redd for at vi skal skyte, sier jaktleder Ås.

Artikkeltags