– Lisensjakta vil true ulven

Leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken, mener at dagens vedtak om lisensfelling av tre ulver i Hedmark i praksis betyr en dødsdom for osdalsparet. – Det lever utenfor ulvesona, men samtidig i et område hvor de gjør minimalt med skade, sier han.

Leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken, mener at dagens vedtak om lisensfelling av tre ulver i Hedmark i praksis betyr en dødsdom for osdalsparet. – Det lever utenfor ulvesona, men samtidig i et område hvor de gjør minimalt med skade, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Norges Naturvernforbund mener lisensjakt på ulv i Norge vil true bestandsmålet for ulv i 2011.

DEL

– Norge nådde målet om tre årlige ulveynglinger for første gang i naturmangfoldåret 2010. Ulven er kritisk truet og blir ikke mindre truet av jakta som nå settes i gang, sier leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken.

Les også: Skjermer Julussa-reviret for ulvejegerne, – Buffersonen gjør jakta vanskeligere, Miljøverndepartementes vedtak

Han legger ikke skjul på at han er skuffet over miljøverndepartementet som i dag fastslo at det blir lisensjakt på tre ulver i Hedmark.

Naturvernforbundet var en av de som klaget på vedtaket rovviltnemndene i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold fattet 12. januar. De mener blant annet at rovviltnemndene ikke tok tilstrekkelig hensyn til naturmangfoldsloven.

– Ulven er Norges mest trua pattedyr og vi har tross alt bare omkring 30 dyr i Norge. Å skyte tre av dem er meget uheldig for den lille ulvebestanden. Det vet myndighetene, og den kunnskapen skulle vært brukt til å si nei til lisensjakt, sier Haltbrekken.

Han mener at dagens vedtak er ensbetydende med dødsdom over osdalsparet.

– De kunne gitt et nødvendig fødselsbidrag til den norske ulvebestanden i år. Osdalsparet lever utenfor ulvesona, men samtidig i et område der de gjør minimal skade. Det er uakseptabelt at det gis tillates lisensjakt på disse viktige ulvene, slår forbundslederen fast.

Naturvernforbundet mener at det viktigste nå er å sikre flere individer og mer genetisk variasjon i bestanden.

Artikkeltags