Gå til sidens hovedinnhold

Overlevde ulveangrep

Artikkelen er over 10 år gammel

Det er ikke bare i Hedmark det er ulv. Den 3,5 år gamle strihårede dachsen Storm fra Halden greide å redde seg unna ulvens kjeve.

Den lille, tapre hunden var på jakt i området utenfor Halden da han ble angrepet av en ulv. Utrolig nok er han like hel igjen nå.

Les også: – Kan nå målet om tre ynglende ulvepar i år, Vil styrke overvåking av rovdyr, – Reguler rovdyrbestanden hardere, Krever erstatning for 9.150 sau, Mulige ulvespor i Våler sentrum, Avviser at sporene i Våler er laget av ulv

Slet hardt

– Vi var i jaktområdet som vi bruker rundt Høyås i Halden i oktober. Mens vi grillet pølser og hadde en sosial samling under jakten, befant Storm seg rundt to kilometer unna. Han hadde på seg GPS-sender på halsbåndet, så jeg kunne se hvor han var, forklarer Fredrikstad-mannen Espen Lie, eier og Storms jaktkamerat.

Via GPS-en kunne han se at hunden hadde en fart på rundt sju til åtte kilometer i timen etter et rådyr.

– Plutselig går det saktere med ham. Rundt en kilometer i timen. Faren og sønnen min går for å se etter ham og finner han i skogen. Han slet hardt for å komme seg fremover, forteller han.

Bitemerker

Storm hadde bitemerker over hele kroppen og begge lungene var punkterte.

– Det er helt utrolig at han overlevde. Vanligvis så drepes de, forteller han.

I hui og hast ble dachsen tatt med til dyrlegen i Halden, som sendte ham videre til Fredrikstad dyrehospital. Der kunne man raskt konkludere med at det var en ulv som sto bak angrepet.

– Nå er han helt kvikk igjen, heldigvis, sier eieren.

Kommentarer til denne saken