– Har ikke Sp-Narud tro på norske jegere?

MERKELIG: Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) mener vanlige jegere må ta seg av eventuell ulvejakt.

MERKELIG: Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) mener vanlige jegere må ta seg av eventuell ulvejakt. Foto:

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) synes det er merkelig at Åmot-ordfører Ole Gustav Narud (Sp) ønsker at Statens naturoppsyn skal utføre eventuell ulvejakt. – Har ikke Narud tro på norske jegere? spør han.

DEL

Narud (Sp) har sammen med ordførerne i Elverum, Trysil og Våler framsatt et ønske overfor klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) om at lisensfelling av ulv bør skje i regi av Statens naturoppsyn (SNO).

– Jakta ville bli mer effektiv siden SNO kan jakte fra helikopter og med snøscooter. Videre tilsier konfliktnivået rundt ulvejakt at staten og ikke private jegere bør ha hovedansvar for uttak i ulvesonen, har Narud uttalt til Østlendingen.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) har etter dette slått fast overfor Østlendingen at en eventuell lisensfelling av ulv skal utføres av vanlige jegere, ikke av Statens naturoppsyn.

Det er Johnsen enig i.

– Hvorfor i all verden skal skattebetalernes penger brukes på jakt i regi av Statens naturoppsyn når det er 800–900 jegere i Norge, som gjerne vil ut og skyte ulv? Eventuell ulvejakt kan vanlige jegere ta seg av. Jaktsesongen innenfor sonen må utvides til seks måneder, fra oktober til mars. I tillegg må jegerne få lov til å bruke hund, sier Johnsen.

Artikkeltags