Gå til sidens hovedinnhold

Miljødirektoratet avslår ulvefelling i Trysil

Artikkelen er over 4 år gammel

Ulvene i Slettås-flokken blir ikke felt. Trysil kommunes bekymring om nærgående dyr var ikke tilstrekkelig for Miljødirektoratet.

Ulvenes atferd vurderes ikke som unormal og en trussel mot mennesker, selv om dyrene i perioder har beveget seg ved gårdstun og i bebygde strøk, skriver direktoratet på sine hjemmesider.

Kommunen ba om skadefelling av ulvene i Slettås-flokken fordi dyrene har oppholdt seg i området over lengre tid og opptrådt lite sky, noe som oppleves utrygt for lokalbefolkningen.

Tidligere i mars var miljøminister Vidar Helgesen (H) på Trysil-besøk. Der var Slettås-ulvene et tema blant lokalbefolkningen. Kirsten Winge i Søre Osen har sett ulvene på nært hold og sier de ikke er redd for mennesker.

– Spesielt tispa kan være nærgående. Den er helt uredd, sa Winge til NTB under statsrådens besøk. Hun frykter at ulvene kan komme til å angripe mennesker, sa Winge.

Helgesen selv uttrykte forståelse for innbyggernes uro.

– Men det må en god kartlegging til for å konstatere at det er en endring i ulvens atferd, sa miljøministeren og viste blant annet til radiomerkingen som Miljødirektoratet høster erfaringer fra.

Bekymringen er også et tema i fredagens avslag fra direktoratet, uten at det ble utslagsgivende i Trysils favør.

– Vi forstår at aktivitet og spor i nærheten av bebyggelse kan bidra til frykt for ulven, og at det kan oppleves som en belastning. Vi vurderer imidlertid ikke at disse ulvene utgjør en konkret risiko for skade på mennesker, sier direktør Ellen Hambro.

Les også

Tinka møtte ulven rundt hushjørnet

Les også

Ulv skutt i Hedmark

Les også

To nye ulver kan felles utenfor ulvesonen

Fredag ble alfahannen i Slettåsflokken merket. Se et lengre klipp fra da ulven ble skutt med bedøvelsespil her.

 

Kommentarer til denne saken