Ulvejakta i Trysil kan starte som planlagt tirsdag

eder i NOAH, Siri Marthinsen, må vente helt til torsdag før Oslo byfogdembete tar stilling til kravet om midlertidig forføyning mot staten for å stanse ulvejakt i Trysil. Dermed får jakten på Slettåsflokken starte som planlagt fra tirsdag. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

eder i NOAH, Siri Marthinsen, må vente helt til torsdag før Oslo byfogdembete tar stilling til kravet om midlertidig forføyning mot staten for å stanse ulvejakt i Trysil. Dermed får jakten på Slettåsflokken starte som planlagt fra tirsdag. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix) Foto:

Av

Kravet om å stanse ulvejakt behandles av rettsvesenet først torsdag. Dermed kan jakten på Slettåsflokken i Trysil starte som planlagt 1. januar.

DEL

Oslo byfogdembete bestemte mandag at den ikke vil behandle dyrevernsorganisasjonen NOAHs krav om midlertidig forføyning om å stanse ulvejakta før torsdag 3. januar, melder NRK. Dette innebærer at den planlagte jakten på Slettåsflokken i Hedmark kan starte som planlagt.

Det er Regjeringens vedtak om å felle Slettås-flokken innenfor ulvesonen som har ført til at NOAH går til søksmål mot staten.

NOAH mener regjeringens vedtak strider mot grunnloven. Fredag leverte advokat og jussprofessor Mads Andenæs ved Universitetet i Oslo en midlertidig forføyning på vegne av organisasjonen.

Klima- og miljødepartementet vedtok i desember å felle Slettås-flokken innenfor ulvesonen, men verne Hobøl og Mangen. Totalt har departementet sagt ja til å felle 29 ulv, tre av dem innenfor ulvesonen. Vedtaket har blitt møtt med kritikk fra flere kanter.

Artikkeltags