Dyrevernere vil at retten sier nei til mer jakt i ulvesonen

TO SKUTT: Den omstridte ulvejakten på Slettås-flokken i Trysil startet første nyttårsdag med at to ulver ble skutt få timer etter at jakten startet.

TO SKUTT: Den omstridte ulvejakten på Slettås-flokken i Trysil startet første nyttårsdag med at to ulver ble skutt få timer etter at jakten startet. Foto:

Av

Dyrevernerne i NOAH vil be retten om å sette ned foten for videre jakt på innenfor ulvesonen, selv om to av Slettås-ulvene alt er skutt.

DEL

– Man vet jo ikke hvor mange ulver som befinner seg der, så vi vil fortsatt kreve at jakten stopper, i tilfelle det skulle dukke opp spor av andre ulver i reviret, sier organisasjonens leder Siri Martinsen.

NOAH har klaget på Klima- og miljødepartementets vedtak fra desember, som for første gang tillater jakt på ulv innenfor ulvesonen, nærmere bestemt Slettås-flokken i Trysil. I påvente av at saken kommer opp, har organisasjonen bedt Oslo byfogdembete om en midlertidig forføyning. Denne skal behandles som planlagt torsdag klokka 9, opplyser Martinsen.

Jakten på ulvene i Slettås-flokken startet første nyttårsdag, og i løpet av kort tid var to ulver skutt. Jaktlaget tror det bare var to ulver i reviret og at et antatt tredje dyr har beveget seg ut av området.

– Hvis det dukker opp et nytt dyr som sannsynligvis tilhører denne flokken, vil jakten gjenopptas, sa talsperson Ole Martin Norderhaug til VG tirsdag.

(©NTB)

Artikkeltags