Gå til sidens hovedinnhold

Fakkeltog mot ulven

Forventer flere tusen til ulvemarkering i Trysil:

Artikkelen er over 6 år gammel

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk går i bresjen og arrangerer fakkeltog mot ulv i Trysil.

Vi ønsker ei stille markering for å vise storsamfunnet at innbyggerene her ønsker noe annet enn den politikken vi blir påtvunget. De mener vi skal være et reservat for rovdyr, det fungerer ikke, sier Runa Jota i Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk.

10. desember arrangeres det fakkeltog mot ulv og dagens rovdyrpolitikk i Trysil.

Jota tror flere tusen kommer til å møte opp ved Fladhagenscena i Trysil.

Forventer stort oppmøte

– Jeg forventer at det blir bra oppmøte. Folk står samlet i denne saken. Tidligere i år samlet vi inn 3.500 underskrifter fra tryslinger og engerdøler, sier Rune Jota.

Opprinnelig var markeringen planlagt i september. Da var det Ap-leder i Trysil, Astrid Oppegård som satte i gang arrangementet. Midt i valgkampen skapte dette reaksjoner fra andre politiske partier i Trysil, og Oppegård valgte å avlyse arrangementet. Nå har imidlertid Folkeaksjonen Ny Rovdyrpolitikk tatt opp igjen tråden.

– Har støtte fra presten

– Vi har støtte fra alle de politiske partiene i Trysil med unntak av SV. At de ikke vil være med synes jeg egentlig er overraskende. Vi snakker bygdepolitikk, og at de skal være så redd moderpartiet sitt sentralt at de ikke vil støtte, synes jeg er dårlig, sier Jota.

Han forteller også at de har vært i kontakt med fellesforeninga for Jakt og fiske og bondelaget, som de begge har støtte fra. – Vi får også ei sympatierklæring fra biskop Solveig Fiske, som skal leses opp av sogneprest David Spjøtvold, siden hun ikke kunne møte sjøl, sier Jota. Han forteller at det også blir holdt appeller av Torbjørn Lysfoss, ordfører Erik Sletten og Elin Bråten.