Nordsveen avhørt hos Spesialenheten. Snakket politiet sant om nøkkel i våpenskap?

NØKKEL: Daværende forsvarer Finn Trudvang med nøkkelen til det omstridte våpenskapet til Svein Ove Nordsveen.

NØKKEL: Daværende forsvarer Finn Trudvang med nøkkelen til det omstridte våpenskapet til Svein Ove Nordsveen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Svein Ove Nordsveen har vært i avhør hos Spesialenheten for politisaker på Hamar for å forklare seg om eget våpenskap og om politiet eventuelt gjorde feil under ransakingen i forbindelse med ulvesaken.

DEL

Verken Spesialenheten for politisaker eller Økokrim vil kommentere saken.

– Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte om Økokrim har bedt Spesialenheten for politisaker vurdere noe som helst som har med ulvesaken å gjøre, sier Inge Svae-Grotli i Økokrim.

Østlendingen var i kontakt med Svein Ove Nordsveen etter at han hadde vært i avhør hos Spesialenheten på Hamar i forrige uke.

Han bekreftet da at han fikk en rekke spørsmål rundt husransakingen hjemme hos seg samme dag (les: 8. april 2014) som politiet slo til mot 12 personer i ulvesaken.

– Snakket usant

Under rettssaken påsto Nordsveen hardnakket at det aldri hadde stått nøkkel i våpenskapet da lensmannen og to betjenter foretok ransakelsen. Han mente at de snakket usant, og at de selv hadde etterlatt våpenskapet med nøkkelen i. Våpenskapet hadde hele tiden vært låst og nøkkelen hadde ligget på et forsvarlig sted, hevdet Nordsveen.

I Sør-Østerdal tingrett ble Nordsveen dømt i ulvesaken, men deretter frikjent i lagmannsretten. I tingretten ble han også dømt for brudd på våpenloven – tingretten støttet seg på lensmannens forklaringer.

I lagmannsretten ble Nordsveen dømt for tiltalepunktet om brudd på våpenloven. Men lagmannsretten fant det ikke bevist at nøkkelen hadde stått i våpenskapet da lensmannen kom til Nordsveens bopæl.

Ny runde i lagmannsretten

I og med at Høyesterett har opphevet dommen fra lagmannsretten, vil saken mot Svein Ove Nordsveen bli tatt opp på nytt i lagmannsretten i slutten av mai.

Leder for etterforskningen i Spesialenheten i Hamar, Liv Øyen ønsket i forrige uke ikke kommentere om Spesialenheten for politisaker har fått henvendelse fra Økokrim om å vurdere politiets håndtering av nøkkelbeviset på Nordsveens bopel.

Nordsveens nye forsvarer, Jørn Mejdell Jakobsen signaliserer overfor NRK Hedmark at han tror Økokrim selv har initiert saken.

– Og hvis så er tilfelle, syns jeg det er grunn til å berømme Økokrim for at de går seg selv etter i sømmene og vil ha avdekket om det er grunnlag for kritikk, eller om politiet har gjort jobben sin på en ryddig måte, sier Majdell Jakobsen til NRK Hedmark.

Artikkeltags