(Hamar Dagblad)

– Vi kommer til Hamar med 17 forskjellige matvogner, med mat fra mange forskjellige land. I fire dager blir vi stående på Stortorget, sier Damian Piechaczek hos arrangøren, Street Food Norway.

Mange nasjoner

Eventet skjer midt under NM-veka, som vil samle mange. Matvognene vil stå på torget mellom 25. og 28. juni.

Her vil folk kunne spise seg gjennom mat fra Spania, Hellas, Italia, Thailand og Norge, for å nevne noen nasjoner.

– Og, vi skal ta kontakt med små bryggeriet og lage en ølsone på festivalområdet, sier Piechaczek.

Han er 26 år gammel og kommer opprinnelig fra Polen, hvor han og broren Lukasz drev med organisering av foodtruck-eventer i flere år.

– I fjor tok vi konseptet til Norge, og arrangerte eventer i åtte norske byer. Det ble en stor suksess, så i år besøker vi hele 16 norske byer.

Han forteller om strålende tilbakemeldinger fra de stedene som fikk besøk av «Food Truck Festival» i fjor:

– Kommuner har tatt kontakt med oss for å få oss tilbake, og folket som besøkte festivalen var virkelig fornøyde med kvaliteten på mat og drikke.

– Fantastisk plass

– Hva tenker dere om å komme til Hamar?

– Vi har jo fått en fantastisk plass, midt i hjertet av byen, og det skjer mye i Hamar den helgen. Derfor blir vi stående der i hele fire dager før vi reiser videre, sier Piechaczek.

– Det er helt gratis å besøke festivalen vår. Her dreier deg seg om å nyte god mat og drikke i hyggelig lag. Og vi skal sørge for å ha på plass et opplegg som også vil appellere til barn når vi kommer til Hamar.