I helgen var det samlet drøye 4.000 russ på Birkebeiner stadion i Lillehammer. Det skriver politiet i en pressemelding.

Det har kommet russebusser, vaner og biler fra store deler av landet til denne årlige begivenheten.

270 frivillige

– Politiet har sammen med sine gode samarbeidspartnere, Lillehammer kommune, Olympiaparken, Norsk folkehjelp og nødetatene, hatt flere planleggingsmøter i forkant av arrangementet. Dette for å være best mulig forberedt på storinnrykket fra russen. Det var totalt 270 frivillige og profesjonelle vakter på plass under arrangementet.

– Tettheten av trygge, gode voksne personer som bryr seg, sammen med gode sikkerhetsløsninger og godt opplyst arrangementsområde gjorde at vi har svært få uønskede hendelser etter helgen. Viktigst av alt var alle de blide og trivelige ungdommer som gjorde arrangementet til en fin opplevelse, sier sier driftsenhetsleder Terje Krogstad i Driftsenhet Innlandet midt.

 

Ingen alvorlige skader

– Det er gjort mye godt forebyggende arbeid mellom politi og samarbeidspartnere i de ulike kommunene i forkant av russetiden. Vi kan gledelig opplyse om at det ikke er innrapportert noen alvorlige skader etter helgen på Lillehammer.

– To personer vil bli bøtelagt for bruk av narkotika, mens en person blir bøtelagt for ikke å ha etterkommet politiets anmodning. Vi har i tillegg en hendelse der en russ ble sparket i hode av en medruss, sier Krogstad.