Leder i Bågådraget, Berit Holth Nilsen, tar med seg musikerne til Tøråsen grendehus i Våler om et par uker.

– Vi deler kvelden på scenen med Per Martin Engebretsen og hans toraderband slik at det blir litt variasjon i musikken den kvelden. Vi er spent, men regner med at vi nå er modne for dette. At vi valgte Tøråsen som stedet å debutere med å spille til dans, det er ingen tilfeldighet. Der er folk flinke til å stille opp på forskjellige arrangement, sier Holth Nilsen.

De spiller gratis denne kvelden som et bidrag til grendehusets strømutgifter.

Musikk fra Solør

Bågådraget har solid musikalsk erfaring og spiller mye gammel musikk fra Solør. Det er musikk laget av blant andre Halberget og Andersson. Nå håper de at dette skal slå an som dansemusikk på lokalet.

– I så fall blir det flere opptredener som «danseband»?

– Først får vi se hvordan det går på Tøråsen grendehus. Vi spilte på Gruetunet i sommer, og etter det fikk vi en forespørsel om vi kan spille under Finnskogdagene til sommeren. Det kan bli aktuelt. Går det bra nå, kan det nok hende at vi takker ja til det tilbudet også, sier Berit Holth Nilsen.

Bågådraget har i dag åtte aktive musikere. Litt rekruttering står høyt på ønskelista, og man kommer til å gjøre noen framstøt og grep for eventuelt å få til det.

– Vi som er med nå begynner å bli godt voksne. Noen litt yngre vil være veldig velkommen, sier Holth Nilsen.

Gammeldanskafé

Bågådraget øver hver tirsdag kveld på Solør videregående skoles avdeling på Sønsterud. De kveldene blir det gammeldanskafé der.

– Vi gjør dette både for å få litt mer liv rundt oss på øvingskveldene, og for at folk kan komme for å få kaffe og kaker, lytte til musikken, danse eller til og med begynne å være med å spille. Det er gratis inngang og servering. Foreløpig er det kanskje ikke så godt kjent blant folk, men vi håper at det skal være med på å gjøre folk såpass nysgjerrig på oss at de tar en tur en tirsdagskveld. Gjør de først det, håper vi at liker seg så godt at de kommer tilbake flere ganger. Kanskje får noen lyst til å være med videre, sier Berit Holth Nilsen.