Semitrailer stanset med sprukket bremseskive

SPREKKER I BREMSESKIVA: Statens vegvesen stanset en bulgarsk semitrailer på Magnormoen onsdag. Bremseskiva på trekkvogna hadde flere sprekker.

SPREKKER I BREMSESKIVA: Statens vegvesen stanset en bulgarsk semitrailer på Magnormoen onsdag. Bremseskiva på trekkvogna hadde flere sprekker. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

– En direkte trussel mot trafikksikkerheten, sier fagleder Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen.

DEL

Onsdag denne uka gjennomførte Statens vegvesen tungbilkontroll på riksveg 2 ved Magnormoen i Eidskog.

En semitrailer fra Bulgaria var blant dem som ble stanset i kontrollen.

– Traileren fikk kjøreforbud på stedet. Årsaken var at en bremseskive på trekkvogna hadde store sprekker. Den kunne ha gått i stykker når som helst, slår Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen fast.

– I verste fall kunne dette ha ført til at forhjulet hadde låst seg. Kjøretøyet var i en så dårlig forfatning at det var en direkte trussel mot trafikksikkerheten så lenge det kjørte på vegen, legger han til.

Det gjør det altså ikke lenger, fordi Statens vegvesen nektet sjåføren å kjøre videre før feilene var utbedret.

En annen sjåfør ble anmeldt for det vegvesenet beskriver som grove brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

– På den måten utgjør sjåføren en direkte trussel mot trafikksikkerheten. En sjåfør med for lite hvile er farlig bak rattet. Det er greit å luke ut sjåfører som er en risiko for sikkerheten i trafikken, sier Finstad.

Politioverbetjent Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon forteller at det var en polsk sjåfør som brøt hvile- og kjøretiden.

– Han ble ilagt et forelegg på 8000 kroner, som han vedtok, sier Bekkemoen.

Artikkeltags