Gå til sidens hovedinnhold

Bedrer forbindelsen Oslo-Elverum på kveldstid

Artikkelen er over 3 år gammel

Det skal bli lettere å komme seg fra Oslo til Elverum på kveldstid. Hedmark Trafikk endrer rutetidene på de to siste avgangene på 170-bussen fra Hamar til Elverum, sånn at passasjerer på toget fra Oslo kan rekke den.

Østlendingen skrev mandag om Espen Heiberg Rasch, som påpekte store svakheter og mangel på regelmessighet i kollektivtilbudet mellom Elverum og Gardermoen/Oslo. Han hadde et møte med fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen (Ap), Hedmark fylkeskommunes samferdselsavdeling og Hedmark Trafikk 7. juli. Etter møtet sa Torp Adolfsen at det skal bli bedre korrespondanse i Hamar mellom togene og bussene til Elverum.

Driftsleder Tor Haugstulen i Hedmark Trafikk opplyser til Østlendingen at det vil bli endringer ved ruteskiftet 21. august.

– Da justerer vi avgangstidene på 170-ruta noe. De to siste avgangene skal gå 10 minutter senere, 21.55 og 22.55 i stedet for 21.45 og 22.45. Da blir det mulig for folk som kommer med toget fra Oslo å rekke bussen videre til Elverum. Det vil forbedre forbindelsen på kveldstid, sier han.

På hverdager går siste buss fra Hamar til Elverum etter dette klokka 22.55. Toget fra Oslo ankommer klokka 22.51.

– Vil bussen vente hvis toget er forsinket?

– Ja, det legges opp til at bussen skal vente hvis toget er noen minutter forsinket, sier han.

– Hvorfor endrer dere ikke rutetidene for alle avgangene?

– Tidligere på dagen regner vi med at folk kan komme seg til Elverum med Elverumekspressen, Trysilekspressen og NSB. Bussrutene er et stort puslespill, som vi hele tiden jobber med å forbedre. Vi er fortsatt ikke fornøyd med korrespondansen mellom togene og bussene mot Elverum på dagtid, sier Haugstulen, som uansett håper at den forestående justeringen av de siste bussavgangene fører til et litt bedre kollektivtilbud for folk som skal til Elverum.

Les også: – Store svakheter og mangelfullt tilbud mellom Elverum, Gardermoen og Oslo

Kommentarer til denne saken