Gå til sidens hovedinnhold

– Mens vi venter på flere tog, ta bussen!

Artikkelen er over 4 år gammel

Administrerende direktør Arne Fredheim i Hedmark Trafikk støtter høgskolens utspill om behovet for flere togavganger mellom Elverum og Hamar, men minner om at det går buss hver halvtime mellom de to byene.

– Vi er absolutt for hyppigere togavganger, men mens vi venter på at det blir en realitet, er det gode muligheter til å reise med bussen, sier Fredheim.

Han betegner busstilbudet mellom Hamar og Elverum som veldig bra med avganger hver halvtime mellom 06.30 om morran og 17.30 om ettermiddagen. Etter det er det avganger hver time.

– 172-ruta går direkte mellom de to byene. Høgskolens folk kan for eksempel ta bussen fra CC i Hamar. Mellom 32 og 35 minutter senere kan de gå av rett utenfor Terningen Arena. Det er like raskt som å ta toget, for det er jo lengre å gå fra skysstasjonen, sier Fredheim.

Månedskort

– Men når det er saktegående kø inn til Elverum går det ikke fortere med buss enn med bil?

– Nei, enkelte torsdag og fredag ettermiddager går det smått. Men det hender jo det er forsinkelser med toget, også, sier Fredheim.

– Fylkeskommunen har bygget opp et godt tilbud mellom byene. Studenter kan reise så mye de vil på et månedskort som koster 690 kroner, voksne må betale drøye 1100 kroner. Det er mulighet til å reise kollektivt mellom Hamar og Elverum mens en venter på at det blir hyppigere avganger, sier Arne Fredheim.

Sender brev hvert år

– Fylkeskommunen har jobbet for å få hyppigere togavganger mellom Hamar og Elverum. Vi har påpekt behovet hvert år, men så langt har vi ikke fått overbevist Staten om at det vegen å gå, enda vi mener vi har svært gode argumenter, sier fylkesråd med ansvar for samferdsel, Anne Karin Torp Adolfsen (Ap).

– Så lenge vi ikke har fått gehør for behovet for hyppigere togavganger, har vi bygd opp et godt busstilbud. Det håper jeg mange benytter seg av. På den måten blir det også mindre kø på vegene, sier Adolfsen.

– Hva tror du skal til for å få gjennomslag overfor sentrale myndigheter for hyppigere togavganger?

– Jo flere som presser på, jo bedre er det, sier Anne Karin Torp Adolfsen.

Les også

Stort behov for hyppigere togavganger

 

Kommentarer til denne saken