Riksveg-prosjektet i Elverum og Løten får internasjonal pris

PRIS: En internasjonal jury har utropt Vegvesenets OPS-prosjekt riksveg 3/25 Løten – Elverum til beste transportprosjekt i Partnerships Awards 2019.

PRIS: En internasjonal jury har utropt Vegvesenets OPS-prosjekt riksveg 3/25 Løten – Elverum til beste transportprosjekt i Partnerships Awards 2019.

En internasjonal jury har utropt Vegvesenets OPS-prosjekt riksveg 3/25 Løten – Elverum til beste transportprosjekt i Partnerships Awards 2019.

DEL

Prosjektet vant prisen i konkurranse med prosjekter i Tyskland, Nederland, Tyrkia og Bosnia-Herzegovina.

Rammen for konkurransen er offentlig-privat samarbeid som har stor utbredelse globalt. OPS-prosjektet var det første i transportsektoren i Norge på 12 år.

Det var Hedmarksvegen AS, der Skanska Norge AS er den sentrale aktøren, som fikk kontrakten og som gjennomfører utbyggingen.

– Dette er et prosjekt som måle seg med hvilken som helst veibygging hva angår framdrift og kostnadseffektivitet, sier Vegvesenets prosjektleder Taale Stensbye.

– Jeg er stolt over at vi anerkjennes internasjonalt for god kontraktsutvikling og en innovativ modell for konkurransegjennomføring, sier Bettina Sandvin som leder prosjekt og kontrakt i Vegdirektoratet.

– Dette er en stor anerkjennelse til våre folk i teamet som jobbet med prosjektet i omtrent ett år. I tett samarbeid med Statens Vegvesen utviklet de prosjektet med gode løsninger til det beste for trafikantene og samfunnet, sier Skanskas konsernsjef Ståle Rød.

Artikkeltags