Biller forsinker ny ladestasjon

VENTER PÅ STRØM: Den nye ladestasjon for elbiler ved innkjøringa til Løten sentrum er ennå ikke koblet på strømnettet.

VENTER PÅ STRØM: Den nye ladestasjon for elbiler ved innkjøringa til Løten sentrum er ennå ikke koblet på strømnettet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En ny ladestasjon for elbiler står klar i Løten, men er foreløpig uten strøm. Årsaken er sjeldne biller.

DEL

Det er fylkesmannens miljøvernavdeling som har bedt om at graving og legging av fem meter høyspentkabel til det nye anlegget utsettes til senhøstes, av hensyn til naturverdier i området, blant annet sjeldne og truede biller.

Ladestasjonen etableres ved elva Vingerjessa, på området til Shell/7-Eleven ved innkjøringen til Løten sentrum fra riksveg 3.

Det er selskapet Fortum Charge & Drive AS som i vår fikk 120.000 kroner i tilskudd fra Løten kommune til å bygge den nye ladestasjonen, med to hurtigladere. Daglig leder Jan Haugen Ihle sier til Østlendingen at han håper stasjonen kan tas i bruk i løpet av et par måneder.

Anlegget skal ha kapasitet til å erstatte inntil 80.000 liter fossilt drivstoff årlig ved full drift. Ladestedet i Løten er planlagt som en del av et sammenhengende nettverk av elbil-ladestasjoner fra Oslo til Trondheim via riksveg 3.

Det var 16. mars i år at Løten formannskap bevilget tilskuddet på 120.000 kroner til ny ladestasjon i sentrum. Den gang ble det opplyst at anlegget skulle stå klart i løpet av sommeren. Tilskuddet fra kommunen skal dekke kostnadene til infrastruktur, det vil si den nye strømforsyningen i bakken fra transformator til ladestasjonen.

Artikkeltags