Eldre kvinne ventet forgjeves på bussen som aldri kom

HER: – Her ved Sjursen-parken og kulturkontoret blir nå holdeplassen i begge retninger i Våler sentrum inntil videre, sier Edward Gottenborg i Våler kommune.

HER: – Her ved Sjursen-parken og kulturkontoret blir nå holdeplassen i begge retninger i Våler sentrum inntil videre, sier Edward Gottenborg i Våler kommune. Foto:

Den eldre kvinnen ble sittende i bua på holdeplassen mellom skolen og banken i Våler sentrum. Hun skulle til sykehuset i Elverum. Men det varte og rakk uten at det kom noen buss.

DEL

– Heldigvis fikk hun et glimt av bussen som kjørte rett fram gjennom Våler sentrum og skjønte da at den ikke ville komme forbi den vanlige holdeplassen. Hun kom til oss, og vi løste saken i servicetorget. Kommunen ordnet med skyss til sykehuset for kvinnen. Det er bare å beklage at det ikke er informert nok om flyttingen av holdeplassen, sier Edward Gottenborg i servicetorget i Våler kommune.

Det bygges for fullt i området ved skolen og banken, og vegen gjennom dette området som timebussene mellom Elverum og Kongsvinger alltid har kjørt, skal stenges.

Derfor er bussholdeplassene der flyttet til en provisorisk ordning like sør for kulturkontoret, rett ut for Sjursen-parken.

Der skal bua på holdeplassen også opp til man finner en permanent holdeplass i sentrum.

Den midlertidige løsningen betyr at bussen må stoppe midt i Vålgutua ved kulturkontoret i begge retninger, noe som igjen kan forårsake om ikke trafikkork, så i alle fall korte perioder med stopp i trafikken.

– Så langt er episoden med den eldre kvinnen den eneste på grunn av omleggingen. Kommunen har informert om det hele på sin hjemmeside, men det er ikke sikkert alle er så ofte inne på den og fått det med seg. Vi håper at alle blir oppmerksomme på dette så fort som mulig og bruker den nye holdeplassen, sier Gottenborg i Våler kommune.

Artikkeltags