Vil ha nasjonal TT-ordning med 200 turer i året

INGEN GRUNN TIL Å VENTE: Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) mener det ikke er noen grunn til å vente med å innføre en nasjonal TT-ordning. (Foto: Rune Hagen)

INGEN GRUNN TIL Å VENTE: Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) mener det ikke er noen grunn til å vente med å innføre en nasjonal TT-ordning. (Foto: Rune Hagen)

Artikkelen er over 1 år gammel

Stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) mener det er nødvendig med en nasjonal TT-ordning, der hver bruker får 200 turer i året.

DEL

Østlendingen skrev onsdag at H/Frp-regjeringen jobber med å styrke den fylkeskommunale ordningen med tilrettelagt transport for forflytningshemmede (TT-ordningen) ved å gi ekstra tilskudd til utvalgte fylkeskommuner.

Hedmark nådde ikke opp.

Karin Andersen mener arbeidet med å forbedre TT-ordningen ikke går raskt nok. Hun sier det bør innføres en nasjonal ordning med like vilkår over hele landet.

– TT-ordningen har jeg jobbet med i mange år. Det trengs en nasjonal ordning for alle fylker på minst 200 turer i året. Det er nødvendig hvis folk som ikke kan kjøre selv eller bruke kollektivtransport, skal kunne leve som andre folk, gå i butikken, besøke venner og velge litt selv hva en vil gjøre. I et fylke som Hedmark der store deler av fylket har veldig lite kollektivtransport, blir TT-ordningen enda viktigere. Jeg tror ingen av regjeringens medlemmer hadde funnet seg i å kun komme seg ut av huset kun et par-tre ganger i måneden. De kaster milliarder etter de rikeste, men har ikke råd når det kommer til funksjonshemmede, sier Andersen, som minner om at SV i vinter foreslo en sånn nasjonal ordning.

– Funksjonshemmede er en diskriminert gruppe i samfunnet. Mange politikere sier de er mot diskriminering, men når pengene skal fordeles, er den saken glemt. I vårt forslag budsjett for 2017, med sju milliarder mindre i oljepengebruk, la vi inn 45 millioner kroner ekstra til TT transport, opplyser Andersen.

Les også: Hedmark fikk avslag på TT-penger

Artikkeltags