Venstre i krisemøte om bompenger

BOMPENGER: Partileder Trine Skei Grande har ifølge TV 2 kalt inn til hastemøte om bompengesaken onsdag ettermiddag.

BOMPENGER: Partileder Trine Skei Grande har ifølge TV 2 kalt inn til hastemøte om bompengesaken onsdag ettermiddag. Foto:

Av

Venstres stortingsgruppe satt onsdag i et flere timer langt krisemøte med partiledelsen om bompengestriden i regjeringen.

DEL

Venstres partileder Trine Skei Grande trommet stortingsrepresentantene sammen til møte på et hotell i Oslo sentrum.

I 15-tida onsdag ettermiddag pågikk diskusjonene fortsatt, tre timer etter møtestart.

Klima- og miljøminister og Venstre-nestleder Ola Elvestuen var svært ordknapp da deltok på et valgarrangement like i forkant av møtet.

– Nå er vi midt i en valgkamp, så da skal vi diskutere det som er inn mot valgkampen, hva vi skal gjøre der, og helheten omkring det. Jeg tror alle skjønner hva det innebærer, sa Elvestuen til NTB.

Avbrøt tur til Island

Krisemøtet holdes etter at statsminister Erna Solberg (H) tirsdag avlyste siste del av en tur til Island og dro hjem til Norge tidligere enn planlagt for å prøve å løse den fastlåste bompengekonflikten.

I Frp ventet partiledelsen onsdag ettermiddag spent på hva Venstre ville komme med.

Budskapet derfra er at ingenting nytt er lagt på bordet siden søndag. Frps landsstyre sluttet seg da til en skisse til løsning, men denne skissen ble kort tid senere avvist av Venstre.

Frp har i ettertid sagt blankt nei til å forhandle videre.

Mener klima er viktigst

I Venstre forteller det derimot om en «konstruktiv vilje» i partiet til å finne løsninger, men at alle fire partier må være enige.

Ifølge Elvestuen blir det uansett feil å snakke om en bompengekrise.

– Vi har ikke en bompengekrise. Det vi har, er en klimakrise, sier klima- og miljøministeren.

– Det er klimastreikerne og ungdommen som er det store opprøret, både her og internasjonalt. Det er der det største engasjementet og det største alvoret ligger. Og vår hovedoppgave er å møte dette med konkret politikk som får ned utslippene, sier han.

Artikkeltags