Samler værinteresserte til miljømøte: – Her skal alle få si sin mening om et viktig tema

VÆR OG MILJØ: – Solungene og andre bør komme for å snakke og høre andres meninger og fakta om klima og miljø, sier Per Ove Leistad, til venstre, og Kristian Botten Pedersen.

VÆR OG MILJØ: – Solungene og andre bør komme for å snakke og høre andres meninger og fakta om klima og miljø, sier Per Ove Leistad, til venstre, og Kristian Botten Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Venstre i Våler og Åsnes er på miljøoffensiv i lokalmiljøet. Nå inviterer man til møte om vær og miljø i Våler. – Vi ønsker å rette oppmerksomheten mot været og hvordan det har forandret seg de siste 100 årene, samt ikke minst hvordan det kan bli framover.

DEL

Per Ove Leistad i Våler og Kristian Botten Pedersen i Åsnes vet at solungene er veldig opptatt av været. Og de regner med at flere i Innlandet også er det.

– Det er de nok, og derfor er det et veldig stort potensial i antall folk som bør komme på møtet for å få informasjon og i tillegg gi uttrykk for sine egne meninger om vær og miljø, sier de to Venstre-politikerne i Øvre Solør. Det er onsdag kveld de åpner dørene til Våler kommunelokale for et slik møte.

– Veldig aktuelt

Hva klimaendringene betyr for dem som bor i Innlandet, er et av de store spørsmålene som vil bli stilt på møtet.

– Det er veldig aktuelt. Vi behøver ikke gå lenger tilbake enn i fjor. Da hadde vi storflom og den verste tørkeperioden på mange tiår i løpet av et par måneder. Det er veldig spesielt. Hva vi kan vente oss av slike ting i årene framover, er veldig viktig for alle. Det bør være et interessant tema for alle, sier Leistad og Botten Pedersen.

De håper at lokalpolitikerne stiller på møtet og får noen svar og stiller noen spørsmål om hva og hvordan når det gjelder å forberede seg på mer ekstremvær i tida framover. Dette bør også være veldig interessant og kanskje avgjørende for bønder og skogeiere. Det er mange gode grunner for veldig mange til å komme på møtet, sier de to Venstre-politikerne.

Våler og Åsnes kommuner er også i gang med å utarbeide klima- og miljøplaner. Det er også en grunn til at politikerne, som skal vedta planene, kommer for å få mer informasjon.

Meteorolog kommer

Det kommer en meteorolog til møtet i Våler for å fortelle om det som har skjedd på værfronten, endringer til nå, og ikke minst om hvordan man tror og mener at det vil bli i årene framover. Det er Kjetil Tunheim som kommer fra Meteorologisk Institut.

Fra Høgskolen i Innlandet kommer Thomas Cottis, kjent bonde og klimaaktivist  for å holde innlegg.

– Det bør ligge an til et interessant møte der det også kan bli temperatur etter hvert. For alle som ønsker å si sine meninger, vil få anledning til det. Vi mener dette er en bra måte å sette klima og miljø på dagsorden for alvor i Innlandet, sier Per Ove Leistad og Kristian Botten Pedersen i henholdsvis Våler Venstre og Åsnes Venstre.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken