Gå til sidens hovedinnhold

Sammen er de sterke

Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Leder

Fredag kunne vi melde at en brikke har falt på plass i arbeidet mot at elverumsingene skal få realisert en ny svømmehall. Fundament Gruppen AS, som eies og drives av Cato Åslie og Terje Gjeisklid, går i kompaniskap med kommunalt eide Flerbruksanlegget AS om å bygge boliger på den såkalte «Nordtomten» ved svømmehallen i Leiret.

Duoen i Fundament Gruppen AS har tidligere bygd ut Sentrum Park, rett sør for svømmehallen. Prosjektet besto av 89 leiligheter fordelt på to bygg. Når styreleder i Flerbruksanlegget AS, Eli Sætershagen, skal begrunne det endelige valget av samarbeidspartner, trekker hun fram at Fundament Gruppen AS har vist engasjement og et stort hjerte for utviklingen av Elverum, ikke minst gjennom utbyggingen av naboeiendommen.

I denne runden ser de for seg tre blokker med 90–95 leiligheter totalt. Ambisjonen er byggestart våren 2023. I så fall kan de første boligene stå innflyttingsklare våren 2024. Tidligere har Cato Åslie utvist skepsis mot byggingen av flere sentrumsboliger i Elverum, men med tilgang på denne tomta har han endret mening. Flere vil kanskje spørre seg om det virkelig er marked for alle leilighetene som allerede er realisert, sammen med alle nye prosjekter som er lansert. Men, som en i redaksjonen lakonisk kommenterte: Det har folk sagt i alle år, likevel tyder etterspørselen på at det en foreløpig ikke har nådd taket.

Elverum trenger ny svømmehall – for folk flest, grunnskolen, høgskolen, Forsvaret og svømmeklubben. Nok en gang ser vi at samarbeid mellom privat og offentlig sektor er en svært farbar veg å gå for å realisere store prosjekter.

Kommentarer til denne saken