Gå til sidens hovedinnhold

Sånn skal bussene i Innlandet se ut

Artikkelen er over 1 år gammel

Her er det nye designet på bussene i Innlandet.

I forbindelse med sammenslåingen av Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune til Innlandet fylkeskommune ved årsskiftet, ble også Hedmark Trafikk og Opplandstrafikk slått sammen til Innlandstrafikk. Det betyr at bussene i fylket får nytt utseende.

– Det er riktig. Vi har ikke noen busser i nytt design å vise fram ennå, men det er bestemt hvordan de skal se ut, opplyser Lars Baukhol i Innlandet fylkeskommune. Han er seksjonssjef for kollektivtransport, herunder Innlandstrafikk.

Han sier at bussene fortsatt skal være hvite, men med ny profil på siden og bak.

Innlandstrafikk har over 600 busser, og det er beregnet at det vil koste flere millioner kroner å omprofilere alle bussene. Tidligere er det anslått et beløp på drøyt seks millioner kroner. For å spare penger er det bestemt at omprofileringen skal skje etter hvert som det kommer nye busser.

– Vi skal omprofilere et par busser nå snart, men de første nye bussene med det nye designet blir bybussene på Hamar til sommeren, opplyser Baukhol. Han legger til at det vil bli gjort litt ekstra ut av utseendet på de nye bybussene i Hamar, siden 22 elbusser skal settes inn i trafikk der i forbindelse med den nye anbudsperioden, som Vy vant.

– Vi ser for oss at elbussene skal være litt grønnere enn de andre bussene våre, sier Baukhol.

Kommentarer til denne saken