(Hamar Dagblad)

Det ble en nøktern markering av gjenåpningen av hotellet mandag ettermiddag.

– Det har vært en spesiell situasjon. Gjester og alt av aktivitet forsvant under beina våres 20. mars. Alle unntatt hotelldirektør og en teknisk sjef på hotellet har vært permittert. Vanligvis er vi jo 30 årsverk, sier Frode Åkerland.

Venter mindre trafikk

Tiden mens hotellet har vært stengt har man brukt på vedlikehold, maling av korridorer og kurs- og konferanseanlegg. Og noe vedlikehold utvendig.

– Vi starter veldig forsiktig opp igjen med kalle tilbake deler av staben som har vært permittert, sier Åkerland.

– Hva er forventningene til denne spesielle sommeren?

– Alt er veldig uvisst. Vi merker jo på forhåndsbookingene at det blir mindre trafikk enn normalt. Noen utenlandsturister kommer ikke i år, eventuelt noen dansker som det nå er åpnet opp for.

– Har det begynt å melde seg noen feriesugne nordmenn?

– Ja, noen vil teste Hamar. Men de står ikke i kø. Vi har en veldig fin region og et godt destinasjonsselskap som jobber for å trekke til seg gjester. Og vi gjør mye markedsføring selv. Men det er dessverre ikke hit til Hamar de fleste nordmenn søker seg først.

– Trafikken fra nordmenn handler først og fremst om folk som er på gjennomreise og trenger en overnatting. Men jeg håper jo at nordmenn er flinke til å reise i Norge denne sommeren, slik at vi i reiselivsnæringen kommer i gang igjen.

Grand opening

Innvendig er hotellet i ferd med å endre seg. Det er blitt nye kurs- og konferanselokaler i a-la-carte-restauranten.

– Påbygget skal stå ferdig i februar. Da blir det «grand opening».