Gå til sidens hovedinnhold

Schjerpen bidro til tre titler i 24-timersløp

Artikkelen er over 2 år gammel

Aleksander Schjerpen (27) fra Elverum leverte kruttsterke rundetider og sørget for at tyske Team Leipert Motorsport gjorde rent bord i mesterskapet for 24-timersløp.

Det er ikke mange ukene siden bilføreren fra Elverum sikret 2. plass i GT4-klassen sammenlagt i det Italienske GT-mesterskapet.

Sist helg var Schjerpen invitert til Texas der han skulle bidra for Team Leipert Motorsport i den siste runden i 24-timersserien.

Teamet ledet både mesterskapet sammenlagt, lagmesterskapet og sjåførmesterskapet før den siste runden.

Foran helgen i Texas hadde ikke Schjerpen kjørt et eneste døgnløp dette året, men gjennom de siste årene har han opparbeidet seg god rutine på lange løp.

At teamet gjorde smart i å hente inn elverumsingen bevist han fra første stund på Circuit of the Americas-banen.

I en Lamborghini med elleville 620 hestekrefter var han blant de beste på treningene og sørget for at teamet fikk beste startspor da han satte raskeste rundetid i kvalifiseringen.

I utlandet er han stor – i Norge tror de fleste Aleksander (27) fra Elverum er Petter Solberg

Elverumsingen beholdt ledelsen i sin første periode i bilen under selve konkurransen, men etter 14 timer i ledelsen mistet teamet besteposisjon.

Schjerpen skulle avslutte de siste fem timene og beviste at han var den perfekte ankermann for Leipert-teamet.

27-åringen leverte blant annet helgens beste rundetid, tok tilbake ledelsen og sørget for seier og tre titler i 24-timersserien til det tyske teamet.

– Det har vært et utrolig løp, teamet har gjort en fantastisk jobb, vi gjorde akkurat det vi trengte for å vinne mesterskapet, og jeg er utrolig fornøyd med egen innsats. Utrolig deilig å avslutte sesongen på denne måten, sier Schjerpen etter å ha sikret seieren.

Kommentarer til denne saken