(Hamar Dagblad)

Ingeborg Senneset er journalist, sykepleier, influenser og forfatter av boken «Anorektisk», om hennes egen spiseforstyrrelse. Peder Kjøs er psykolog, kjent fra NRK- dokumentaren «Jeg mot meg» og terapi-podkasten «Hos Peder», og har skrevet flere bøker.

Sammen har de holdt flere populære foredrag og scenesamtaler og torsdag 27. januar er de klare for Hamar kulturhus.

For mange er de kanskje også kjent fra TVNorge/Discovery+ der de utgjorde et av parene i spørreprogrammet Alle mot Alle. Der imponerte de tidvis i sesong 2 og tok seg til semifinalen.

I samtalen «Jævlig menneskelig» vil de nøste i det vanskelige og vidunderlige menneskelivet. Det blir humor, varme og innsikt — og helt sikkert «jævlig» gjenkjennelig.

Ingeborg Senneset og Peder Kjøs har begge kjent livets sol- og skyggesider på kroppen. Senneset har vært åpen om spiseforstyrrelser, mens Kjøs har gjennom TV-programmer og podkaster brukt av seg selv for å hjelpe mennesker til å finne igjen håpet og livsgleden.

I høst var de på Gjøvik og i omtalen i Oppland Arbeiderblad sto det blant annet:

Det veksles mellom små foredrag og samtaler mellom de to. Sennesets beretninger fra tida som syk er sterk kost, men Kjøs stiller de rette spørsmålene uten å pushe. Spørsmål som oser av varme og forståelse, men likevel utfordrer.

Temaet for kvelden om mellommenneskelige relasjoner og at vi mennesker behøver å kjenne nærhet til andre for å føle ro og trygghet, er noe Senneset er glad for at hun og Peder Kjøs kan reise rundt og snakke om.

– Det å skape engasjement og være til stede, ja rett og slett være nær noen er så viktig. Det samme gjelder for sårbarhet, vi trenger å snakke om det som er fundamentet for å kommunisere, sa hun til Oppland Arbeiderblad i forbindelse med arrangementet på Gjøvik i oktober.