Sandbakken sier nei til å bli fylkespolitiker i Innlandet

PRIORITERER JOBBEN: Dag-Henrik Sandbakken fra Tynset sier nei til å stå på Sps liste til fylkestingsvalget i Innlandet neste høst. Han har bestemt seg for å prioritere jobben i KS.

PRIORITERER JOBBEN: Dag-Henrik Sandbakken fra Tynset sier nei til å stå på Sps liste til fylkestingsvalget i Innlandet neste høst. Han har bestemt seg for å prioritere jobben i KS. Foto:

Tidligere Tynset-ordfører og statssekretær Dag-Henrik Sandbakken ble i Lillehammer-avisa GD i forrige uke omtalt som en het kandidat til å bli Senterpartiets fylkesordførerkandidat i Innlandet. Nå sier Sandbakken til Østlendingen at han ikke stiller på lista i det hele tatt.

DEL

4. oktober skrev GD(+) at tidligere Tynset-ordfører og statssekretær Dag-Henrik Sandbakken er blitt et hett navn som Senterpartiets fylkesordførerkandidat i Innlandet. Det kom fram at Sandbakken ble ønsket inn igjen i politikken og lansert som fylkesordførerkandidat av Sp-lag i Nord-Østerdal.

Problematisk i forhold til jobb

Sandbakken var Tynset-ordfører da han i 2005 ble utnevnt til statssekretær i Kommunaldepartementet, et verv han hadde helt i 2013. Nå er han ansvarlig for folkevalgtprogrammet i KS.

Da Østlendingen snakket med ham onsdag formiddag var han i sterk tvil om han vil stille til valg i det hele tatt. Nå har han bestemt seg. Han stiller ikke.

– Jeg sa ja til at partilag i Nord-Østerdal kunne spille inn navnet mitt i nominasjonsprosessen, men nå har jeg bestemt meg for at jeg ikke blir med videre i prosessen. Å stille til valg vil være for problematisk i forhold til jobben min, en jobb jeg nødig vil gi slipp på, sier Sandbakken.

– Hvorfor sa du ja til at navnet ditt kunne spilles inn i nominasjonsprosessen?

– Grunnen til det er at jeg forsvant så fort ut av lokalpolitikken da jeg ble utnevnt til statssekretær. Jeg ønsker å gi noe tilbake, men det kan ikke skje nå, sier Sandbakken.

Kan bli utsettelse

Etter planen skal nominasjonskomiteen legge fram sitt listeforslag 15. oktober, men det kan bli en utsettelse siden tidligere leder av nominasjonskomiteen, stortingsrepresentant Ivar Odnes, døde etter kort tids sykeleie 5. oktober.

Ifølge GD har Kari Hølmo Holen overtatt ledelsen av nominasjonskomiteen. Det blir felles nominasjonsmøte 25. november, der Hedmark og Oppland Sp skal vedta den endelige fylkestingslista.

Artikkeltags