Sp snur: Vil gi innsyn i egen bruk av offentlige midler

Oslo  20150615.
Partileder Trygve Slagsvold Vedum (t.v) og parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet deltar på partiets pressekonferanse der de oppsummerer det siste halvåret.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo 20150615. Partileder Trygve Slagsvold Vedum (t.v) og parlamentarisk leder Marit Arnstad i Senterpartiet deltar på partiets pressekonferanse der de oppsummerer det siste halvåret. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Senterpartiet snur og varsler at offentligheten skal få se hvordan de disponerer skattebetalernes penger fra 2018 og framover.

DEL

Sp blir nå det sjette partiet på Stortinget som åpner sine regnskapsdetaljer for offentlig innsyn, skriver Aftenposten. Fra før har MDG, KrF, Rødt, SV og Venstre sagt ja til innsyn, mens Ap, Høyre og Frp fortsatt vil hemmeligholde regnskapsdetaljene.

– Vi kommer nå til å gi innsyn i langt mer enn før, med unntak av det som er personvernsensitivt og strategisk sårbart. Vi vil legge til grunn føringene i offentlighetsloven og forvaltningsloven. Dette innebærer at vi i utgangspunktet vil gi fullt innsyn i velferdsutgifter, gaver, honorarer, lønn og andre utgifter, sier Sps parlamentarisk leder Marit Arnstad til avisa.

Senterpartiets stortingsgruppe fikk overført 72 millioner kroner fra 2013 til 2017 og er den fjerde største mottakeren etter Ap, Høyre og Frp.

De 862 millioner kronene som de siste fem årene er bevilget fra Stortinget til partigruppene, skal brukes på «stortingsrelevant arbeid». Regnskapsdetaljene som ble lagt fram av SV, KrF, MDG, Rødt og Venstre viste, hvordan det ble brukt offentlige penger på bursdagsfester, store alkoholregninger, golfsimulator, barnevakt og vinsmaking.

Artikkeltags