(Hamar Dagblad)

– En gave til byen, sier avdelingsbanksjef Ulf Rasmussen i Jernbanepersonalets Bank og Forsikring i Hamar.

1920-tallet

Torsdag møtte innbudte gjester for å se på bygget, som er tatt tilbake til 1920-tallet – i material- og fargevalg.

Bank- og forsikringsvirksomheten flyttet ut 9. januar 2015. Da begynte man med arbeidene med Stangevegen 12. I oktober samme år kunne ledelse og de ansatte flytte tilbake, men rehabiliteringen har fortsatt helt fram til i høst.

– Bygget er ført tilbake til gammel stil, men er samtidig blitt topp moderne innvendig. Vi er strålende fornøyd med sluttresultatet og mener dette er blitt et flott blikkfang når man kommer inn i byen fra sør.

Jernbanesamfundet er fra slutten av 1890-tallet, og ble opprinnelig bygget i en etasje. I mange år har bygget fungert som forsamlingslokaler for alle jernbanens organisasjoner fram til Jernbanepersonalets Bank og Forsikring kom inn i bygget 1. april 1969; da het de Innskudds- og låneforeningen.

Nye Jernbanesamfundet er blitt sandgult, med grønne vinduer. Vinduene er i i klassisk stil med en omkransende detaljering.

På taket har man lagt rød taktegl.

Bakgårdsområdet har blitt triveligere og blir i sommer «grønnere», og man har hentet tilbake den gamle granittrappen på siden av huset.

Jakter leietakere

Foreløpig er lokalene i andre etasje helt tomme. Men nå starter jakten på leietakere.

– Vi starter annonseringen etter potensielle leietakere. Vi mener at dette blir en av byens flotteste kontorlokaler, med flott utsikt mot Mjøsa, sier Rasmussen.

– Men noen kafé får vi ikke tilbake?

– Tiden med kafé og forsamlingslokaler i bygget er nok over.