Han har ved flere anledninger tidligere ønsket å ha konserter der og ser et voldsomt potensial.

For to uker siden kom beskjeden om at storkonserten med Whitesnake og Europe på Tjuvholmen Arena ikke kunne gjennomføres som planlagt.

Området brukes nemlig til oppbevaring av båter og den lave vannstanden gjør det umulig å få båtene på vannet. Det å flytte båtene til et annet sted vil være et så omfattende prosjekt at det ikke var et reelt alternativ.

Dermed ble konserten flyttet til uteområdet utenfor Vikingskipet, og det er en løsning som Espen Solheim Røhne i Venues er meget fornøyd med.

– Dette er jo en av de beste plassene for å arrangere utendørskonserter i området. Det å arrangere en stor konsert er noe jeg har tenkt på flere ganger, og jeg har lagt inn bud på denne plassen med tanke på å ha konsert her flere ganger tidligere, forteller Solheim Røhne til Hamar Dagblad.

Kan ta unik posisjon

Både han og administrerende direktør i Hamar Olympiske Anlegg, Tom Erik Hovde, ser for seg at dette kan bli både starten på et spennende samarbeid og et ledd i det å gjøre Vikingskipet til en attraktiv konsertarena i årene som kommer.

– Ved at konserten måtte flyttes har det åpnet seg en mulighet ingen egentlig tenkte på tidligere. Nå ser det ut til at vannstanden i Mjøsa øker, men vi har allerede en dialog om den neste konserten på Tjuvholmen 1. juli. Skulle det være behov ønsker vi å hjelpe da også. Dette kan være starten på et godt og fruktbart samarbeid, forteller Hovde.

Solheim Røhne, som i kraft av sin stilling i eventbransjen var et kjent navn for Hovde fra før, ser at Vikingskipet utvilsomt har potensial til å bli en konsertarrangør i toppsjiktet i Norge, både utendørs og etter hvert inne. Han og Hovde drar fram blant annet logistikken og tilgangen på fasiliteter som noe som taler til Vikingskipets fordel.

– Både Stortorget og Tjuvholmen er litt begrenset. Tjuvholmen er en stor og fin arena, men det er jo for eksempel ikke strøm der. Asfaltplassen utenfor Vikingskipet gjør det også lettere å rigge opp enn det er på grus, sier Solheim Røhne.

Men det er ikke bare potensial utendørs han tanker på.

– Vikingskipet har en mulighet til å ta en posisjon som ingen andre i Norge har. Enkelte store band og artister krever å spille innendørs og opererer med et minimum på 20 000. Her er begge de kriteriene oppfylt. Da blir man fort attraktive for de virkelig store artistene, sier han.

– Inne har vi faktisk kapasitet til 25 000, supplerer Hovde.

Jobber med akustikken

Det har tidligere vært konserter av ikke ubetydelig størrelse i Vikingskipet, og det mange kanskje husker best i den forbindelse er den krevende akustikken og tilbakemeldingene om dette i etterkant. Så ille som det ble gitt inntrykk av var det derimot ikke.

Santana, som spilte i skipet i 2010, var full av lovord om lyden i arenaen. Men at det er et forbedringspotensial er det liten tvil om, og her skjer det ting. Blant annet skal plaststolene trekkes med stoff.

– Bare dette reflekter lyden på en helt annet måte. Det vil hjelpe mye å gjøre noe små tiltak. Og den beste lydisoleringen er faktisk folk. En full hall gir en helt annen akustikk enn om de bare er noen tusen der, sier Solheim Røhne.

Bortimot fullt

Hamar er det eneste stedet i Norge Whitesnake besøker i det som er avskjedsturneen til vokalist David Coverdale. Og skal man tro rapportene så leveres det på høyt nivå. Nylig var de i København og konserten ble belønnet med fem av seks stjerner i det danske musikkmagasinet GAFFA.

Ved å flytte konserten fra Tjuvholmen ble det også mulighet for å legge ut 1000 billetter til. Har du skikkelig flaks kan det være billetter å få kjøpt i døra i dag, men det vil være en sjanse å ta. Solheim Røhne forteller om stor interesse for billetter, ikke bare lokalt, men over hele landet.

– Det kommer folk fra hele Norge til denne konserten, og det er knapt et postnummer som ikke er representert på lista over kjøpere, sier Solheim Røhne som har hatt ekstremt hektiske dager inn mot konserten.

– Nå ringer telefonen natt og dag, sier han.