Simen, Olav, Sandra og Habasa hadde den beste ideen for hjemstedet sitt

VINNERNE: 9.-klassingene fra EBUS som gikk til topps på innovasjonscampen: Simen Østmo, Olav Nordsveen, Sandra Vesterheim Risbakken og Hanasa Nabez Mohamad.

VINNERNE: 9.-klassingene fra EBUS som gikk til topps på innovasjonscampen: Simen Østmo, Olav Nordsveen, Sandra Vesterheim Risbakken og Hanasa Nabez Mohamad. Foto:

Forslaget om å bygge undervannshotell i Femund gikk helt til topps da ungdomsskoleelever i Engerdal og Stor-Elvdal nylig ble utfordret til å bidra til å få fart på opplevelsesnæringen i de to kommunene.

DEL

Elevene ble utfordret av den landsomfattende ideelle organisasjonen Ungt Entreprenørskap, som jobber for å bygge bruer mellom skoler og lokalt næringsliv.

Simen Østmo, Hanasa Nabez Mohamad, Sandra Vesterheim Risbakken og Olav Nordsveen i 9. klasse på ungdomsskolen i Engerdal (EBUS) jobbet ut oppgaven som juryen mente var den beste.

Undervannshotell

De fire innovative engerdølene brukte de tre dagene de fikk på oppgaven til å jobbe ut en skisse av et undervannshotell i Femunden – midt i kommunens store naturperle.

Elevene så muligheter for å bruke vannkraft til å skaffe strøm til hotellet, og de ville lokke gjester til hotellet ved å tilby dem stillhet og ro midt i en av landets største nasjonalparker.

De fire 9.-klassingene presenterte ei tegning av et hotellrom, der vegger og tak består av glass, og dermed gir gjestene en helt unik mulighet til å studere livet i innsjøen fra sin egen hotellseng.

Vinnerlaget ble premiert med 1.200 kroner for sitt forslag, mens elevene som ble nummer to fikk 800 kroner og laget som ble nummer tre 500 kroner.

Turistbaserte arbeidsplasser

Noah Østerem, Martina Olsson og Henriette Amundsen fra 8. klasse på EBUS ble nummer tre med sitt forslag om å skape turisme basert på sørsamisk kultur.

I juryen satt blant andre Engerdal-ordfører Line Storsnes, Mia Faldmo, daglig leder i Destinasjon Femund Engerdal og Elin Østvang, assisterende rektor på EBUS

Elevene i 9. klasse på EBUS som vant innovasjonscampen gikk altså til topps med forslaget om å bygge undervannshotell i Femund. Elevene i 8. klasse sikret tredjeplassen med forslaget om å skape turisme basert på sørsamisk kultur.

Selve ideen til innovasjonscampen, som ble innledet mandag i forrige uke og avsluttet med kåring av vinnerne onsdag, var å gi elevene muligheten til å gi sine bidrag til å skape ideer til turistbaserte arbeidsplasser i kommunene.

Innovasjonscampen ble gjennomført på digitalt vis, og ordfører Line Storsnes avslørte vinnerne via storskjerm fra sitt kontor på kommunesenteret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken