Simon og Jon-André slet begge med rusavhengighet. Nå vil de hjelpe andre

GRIP: Jon-André Haugen, Trine Fjeldstad Kazemba og Simon Johansen er trioen bak GRIP.

GRIP: Jon-André Haugen, Trine Fjeldstad Kazemba og Simon Johansen er trioen bak GRIP. Foto:

Trioen bestående av Trine Fjeldstad Kazemba, Simon Johansen og Jon-André Haugen vil tilrettelegge en bedre hverdag for voksne rusavhengige i Elverum.

DEL

Annekset er et lavterskeltilbud som er åpent for voksne personer med rusavhengighet i Elverum, og drives i samarbeid med frivillige. I kjelleren på Annekset finner vi GRIP.

Der er Simon Johansen og Jon-André Haugen erfaringskonsulenter, mens Trine Fjeldstad Kazemba er ansatt som aktivitør og veileder. De har bygget et aktivitetstilbud, som de ønsker skal gi en overføringsverdi til gjestene.

– Her fokuserer vi på aktivitet og friluftsliv, men man må ikke være aktiv for å komme hit. Det er mange muligheter her, sier Simon Johansen.

– Vi har drømmejobben og vi er et drømmeteam. Det er unikt at vi har Simon og Jon-André her. De forstår hva rusavhengige går gjennom, sier Kazemba, som har den teoretiske bakgrunnen i gruppen.

Ruspreget bakgrunn

Johansen og Haugen slet begge med rusavhengighet for noen år siden. Gjennom GRIP har de muligheten til å bruke sine erfaringer til å hjelpe andre.

– Det føles godt å hjelpe andre og vi vet hva som skal til. Jeg ble selv rusfri i 2007, og det å være i aktivitet var en stor del av det. Der fikk jeg meg et nettverk som hjalp meg med å bli rusfri, sier Haugen.

Johansen ble rusfri i 2015, og er enig i det Haugen sier. Han har vokst opp i Elverum og forteller om et stort rusmiljø i byen.

– Det er skjulte miljøer i Elverum. I forhold til innbyggertall er det altfor mange som sliter med rusavhengighet. Vi håper at flere tar kontakt, og at vi får muligheten til å gjøre aktiviteter med dem, sier Johansen.

Noen av aktivitetene GRIP tilbyr er fisking, sykling, frisbeegolf, biljard, turer utendørs, i tillegg til diverse inneaktiviteter i det kreative hobbyrommet i GRIP-hallen.

Åpningstidene til Annekset er tirsdager og torsdager fra 10.00 til 13.00, og disse dagene serveres det varmmat og tilbys helsehjelp.

GRIP vil foreløpig arrangere aktiviteter på tirsdager og torsdager, men har også oppe på onsdager.

– GRIP er opptatt av fleksibilitet og variasjon, så lengden på aktivitet og turer, avgjøres sammen med gruppen og den enkelte, sier Kazemba.

SYKKELMEKKING: GRIP gir også tilbudet om å drive med sykkelmekking i kjelleren på Annekset. Johan har vært rusfri i flere år, men benytter seg av Annekset og GRIP for å være sosial.

SYKKELMEKKING: GRIP gir også tilbudet om å drive med sykkelmekking i kjelleren på Annekset. Johan har vært rusfri i flere år, men benytter seg av Annekset og GRIP for å være sosial. Foto:

Bruke Elverum

Trioen i GRIP ønsker å benytte seg av det lokale nærområdet i Elverum.

– Vi må bruke det Elverum har å by på. Det er masse vi kan gjøre her, sier Haugen.

– I framtiden vil vi også tilrettelegge for enda flere aktiviteter. Vi har masse planer! For eksempel vil vi organisere forskjellige kurs. Vi ønsker å utvide det vi har her, sier Johansen.

Kazemba forteller at de ønsker å bli forankret i kommunen, men at det foreløpig er snakk om å ta ett år om gangen.

AKTIVITETSTILBUD: Hos GRIP fokuseres det på aktivitet og friluftsliv for rusavhengige, men det er også åpent for å ta en kaffekopp for de som ønsker det.  Fv. Trine Fjeldstad Kazemba, Johan, Simon Johansen og Jon-André Haugen.

AKTIVITETSTILBUD: Hos GRIP fokuseres det på aktivitet og friluftsliv for rusavhengige, men det er også åpent for å ta en kaffekopp for de som ønsker det. Fv. Trine Fjeldstad Kazemba, Johan, Simon Johansen og Jon-André Haugen. Foto:

Artikkeltags