(Hamar Dagblad)

Det er over ti år siden Jan Erik Nyhuus begynte på leke seg med tanken på å lage en konsert hvor han virkelig kunne fordype seg i Paul McCartneys musikalske univers. Ting kom stadig i vegen og det trakk i langdrag, men i fjor fikk han satt sammen et ensemble, og presenterte «Sir Paul Project» for snaut 250 tilskuere på Hamar Teater. Nyhuus uttalte i forbindelse med konserten at han trodde det ville være vanskelig å få samlet alle involverte til en ny konsert, men nå kan det altså bli en liten turne av det. Men først skal altså Sir Paul hylles på sin 80-årsdag 18. juni.

– Jeg tenkte at jeg ikke ville mase på musikerne om å gjøre flere konserter, men så var det flere som sa til meg at vi burde få til noe mer. Når folk faktisk ønsker å gjøre showet på nytt var det ikke noe problem for meg å forandre mening. Dermed sjekket vi med Thore Petter (Wang, Tjuvholmen) og fant ut at det var ledig 18. juni. Jeg synes det var noe kjent med datoen og da jeg kom på at det er bursdagen til McCartney og at han faktisk fyller 80 år i år fant vi fort ut at dette må vi gjøre. Det var litt flaks, men veldig morsomt at vi kan få det til akkurat på bursdagen hans, sier Nyhuus.

Begivenhetsrik helg

Kanskje var det mer en Sir Pauls bursdag som gjorde at denne datoen så kjent ut for Nyhuus. Det er nemlig en dato med mye på programmet i byen. På Atlungstad spiller Return og det er Kirsten Flagstad Festival i byen. På Atlungstad er det solgt i overkant av 1500 billetter, mens arrangørene av festivalen håper å ha 5000 besøkende hver dag.

– Det er stor konkurranse om tilskuere i byen denne helga, men vi tror nok at i hvert fall Kirsten Flagstad-festivalen har et litt annet publikum enn oss, sier Tom Erik Antonsen.

De er spente på publikumsoppslutningen og håper at tilskuerantallet fra i fjor høst skal ryke. I teltet på Tjuvholmen er det fint plass til 400. Da kan det imidlertid bli relativt tett og trangt der.

– Selger vi mange billetter på forhånd ser vi på muligheten for å kjøre to konserter. Vi synes det er bedre å fordele folk over to forestillinger enn at de sitter som sild i tønne her, sier Antonsen.

Miniatyrturné

Det er en ganske massiv spilleliste de skal gjennom denne kvelden. På forestillingen i høst ble det i alt spilt 24 låter fordelt på McCartneys solokarriere, tida i The Wings og selvfølgelig fra Beatles-epoken.

– Men det er mulig vi komprimerer litt denne gangen, forteller de.

McCartney har nok utvilsom størst appell blant de som har levd en stund, men snittalderen i publikum i høst var ikke så høy som man kanskje skulle tro.

– Det var mange i 20-åra der, og den yngste var vel ni år. Og ekstra morsomt var det at det kom noen kjørende fra Fredrikstad ens ærend for denne konserten, sier Nyhuus som etter hvert skal ta med gjengen ut på en miniturné.

– Vi i Musikkhistorisk orkester har nemlig fått støtte fra Sparebankstiftelsen og da skal vi ut på en liten turné. Da blir det tre jobber som alle blir innenfor grensene til gamle Hedmark. Vi har foreløpig ikke bestemt hvor vi spiller, men vi har jo noen fra Nord-Østerdal i besetningen vår, så det kan godt være at det blir en jobb opp i der, sier Nyhuus.

«Sir Paul Project» kommer med bortimot samme lagoppstilling som på Hamar Teater i fjor høst. Kultursjef Morten Midtlien er opptatt med jobb og Henning Ramseth er på Atlungstad sammen med resten av Return. På hans plass finner vi denne gangen Eivind Strømstad.

De medvirkende er: Tom Erik Antonsen (bass), Erlend Jøndal Bakken (trommer), Ole Ronny Tyseng og Eivind Strømstad (gitarer), Bengt Abell Furnes (tangenter), Ola Mattias Röndahl (trompet), Svein Johannessen (trombone), Marit Simonsen, Kjetil Ytre-Arne og Jan Erik Nyhuus (saxer) samt Mocci Ryen, Solfa: Kristian Lie, Amund Oserud Bentzen og Arild Pytte Solum, Randi Strømbu og Tore Moengen på vokal.