Det politiske landskapet i Åmot er ikke det mest forutsigbare. Samarbeid på tvers av vanlige partigrenser er snarere blitt standarden. Resultatet av kommunevalget for tre år siden var intet unntak.

Før valget gikk SV og Ap sammen for aller første gang i historien. De to partiene gikk til valg på å gjøre Åmot sosialistisk. Valget sto mellom Ap/SV og Senterpartiet som da hadde ordføreren.

Ole Gustav Narud (Sp) hadde vært ordfører siden 2003, bare avbrutt av perioden mellom 2011 til 2015. Det ble et brakvalg for Narud og Sp som fikk over 40 prosent av stemmene og fikk inn åtte representanter i det nye kommunestyret. Like mange som Ap/SV fikk og dramaet var i gang.

Visjonen om et sosialistisk Åmot ble raskt kastet på båten. Viktigere var det å bli kvitt Narud.

Derfor gikk Ap/SV til Høyre og tilbød dem ordførerstolen. Høyre hadde fått til sammen 199 stemmer ved valget. Det var 9,4 prosent av stemmene og ga partiet to representanter i kommunestyret. Høyres Ole Erik Hørstad ble så forfjamset at han måtte ta betenkningstid. Men han takket ja og ble etter valget Innlandets eneste høyreordfører.

Mye peker i retning av fire nye år med Hørstad som ordfører, dersom han ønsker det

Nå står vi foran en ny valgkamp og nytt valg. Mye er annerledes og mye peker i retning av fire nye år med Hørstad som ordfører, dersom han ønsker det.

For det første er det grunn til å tro at Høyre kommer til å gjøre et bedre valg enn sist.

Både Hørstads innsats som til stede, blid og hyggelig, og et Høyre i generell medvind, vil sørge for det. Videre sier SVs toppkandidat, Jan Bjørnar Rødsdalen, allerede nå at Åmot er best tjent med fire nye år med Hørstad.