Gå til sidens hovedinnhold

Skal bruke 349 millioner kroner på dette huset i Hamar

Artikkelen er over 1 år gammel

Flertallet i fylkestinget har vedtatt å bruke 349 millioner kroner på å rehabilitere Fylkeshuset i Hamar.

Det har vært mye fram og tilbake i Innlandet fylkeskommune når det gjelder framtiden for Fylkeshuset i Hamar. Nå har flertallet i fylkestinget, mot stemmene fra Sp og Rødt, vedtatt å gi fylkesrådmannen fullmakt til å gjennomføre rehabilitering av Fylkeshuset på Hamar med en kostnadsramme på 349 millioner kroner.

Fylkespolitikerne mener at rehabiliteringen bør igangsettes så raskt som mulig, siden et såpass stort prosjekt kan fungere som et motkonjunkturtiltak nå i koronasituasjonen.

Det legges også opp til forbedringer i Fylkeshuset på Lillehammer, men i et langt mer begrenset omfang. Der er det satt av 25 millioner kroner til ulike tiltak.

Fylkesrådmannen har fått fullmakt til å leie midlertidige kontorlokaler mens rehabiliteringen av Fylkeshuset i Hamar pågår.

For å finansiere rehabiliteringen av Fylkeshuset kan det bli aktuelt for Innlandet fylkeskommune å selge andre eiendommer. Fylkesrådmannen har fått i oppdrag å legge fram en oversikt over fylkeskommunale eiendommer det kan være hensiktsmessig å selge for å kunne bidra til finansieringen av rehabiliteringen.

Videre har koronakrisen allerede satt sine spor, siden fylkestinget mener at den digitale utviklingen gir mer fleksible arbeidsplasser, som fører til mindre behov for areal i framtida.

Fylkeshuset i Hamar består av to bygninger, hovedblokka og en mindre blokk ved siden av. Den blir gjerne omtalt som Fylkeshus 2.

– Fylkeshus 2, eller tilsvarende areal, skal vurderes for salg så snart som mulig og senest ett år etter at fylkeshusrehabiliteringen i Hamar er ferdig, heter det også i vedtaket.

Kommentarer til denne saken