– Vi har fått 20.000 kroner fra Norsk filminstitutt til å sette opp Peter Jacksons «They Shall Not Grow Old» for studentene. Dette vil være en fin måte å profilere kinoen og spesielt filmfestivalen Movies on War på for et nytt publikum, sier Kynsveen.

Hun opplyser at det ikke er så vanskelig å få studentene til å komme på ordinære filmvisninger, men at det har vært liten deltakelse av studenter på filmfestivalen Movies on War, som i år arrangeres fra 21. til 24. november.

Meningen var at filmevenementet skulle være en del av fadderuka ved høgskolen, men sånn gikk det ikke. Tilsagnet om penger fra Norsk filminstitutt kom for sent.

– Vi satser i stedet på et arrangement i begynnelsen av september. Da skal vi invitere studentene og vise en typisk Movies on War-film, «They Shall Not Grow Old», kanskje kombinert med et foredrag og en innledning av Movies on War-leder Øystein Egge, sier hun.

Peter Jackson er for de fleste mest kjent som regissøren av Ringenes herre-trilogien. I 2018, 100 år etter slutten av 1. verdenskrig, lagde han den oppsiktsvekkende «They Shall Not Grow Old», som forteller historien om de britiske soldatene på vestfronten.

Filmen er tidligere vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival, som presenterte den sånn:

– Filmen er satt sammen av over hundre år gamle dokumenter og arkivfilmer fra BBC og det britiske Imperial War Museum, som er fargelagt, lydlagt, skjerpet og optimalisert for 3D-projeksjon. Dette er en gjengivelse av 1. verdenskrig, som er uten sidestykke, og som forteller soldatenes historie gjennom deres egne ord og personlige observasjoner, og omdanner arkivmaterialet i svart/hvitt til en levende og fargerik presentasjon av en historisk fortid, som plutselig ikke framstår som så fjern.