Næringsdrivende i Vålbyen sentrum nord har bestemt seg for å gjøre et framstøt for å skape liv i sitt område i Vålbyen.

Samtidig jobbes det med få til Vålerdager igjen neste sommer.

– Vi har fått signaler om at folk savner Vålerdagene, så vi håper at de kan komme i gang igjen. Men i vente på det, skal vi altså ha fire timer med litt ekstra liv og røre lørdag 6. august. Vi har tro på at det skal gå an å få enda mer fart i sentrumet vårt, sier Joachim Haug i Nabo`n, Bjørn Magne Moløkken i Kiwi Våler, Kjell Gunnar Thoresen i Hedmark Rehabservice, Jan Smedstuen i Brødrene Smedstuen og Eva Strækvern i Våler Blomsterforretning.

I tillegg er Kina-restauranten, Norwegian Agro, Økonomiringen og kommunen med på tiltaket nå.

– Skal vise oss fram

Hensikten med den ekstra satsingen på liv og røre nå, er at man ønsker å vise seg fram, og at Vålbyen sentrum nord har mye å by på.

– Det har vært bra trafikk i sentrum i sommer. Handelen har gått bra, men det er aldri feil å vise seg fram litt ekstra. Det ønsker vi nå å gjøre. Så får vi håpe at Vålerdagene kan komme i gang igjen over hele Vålbyen fra neste år. Vi synes selv at vi har satt sammen et greit program til denne sentrumsdagen. Det blir et komprimert program over noen timer. Så nå håper vi at Våler-folk, solunger ellers og folk enda lenger utenfra i alle aldre tar turen til Vålbyen, sier de engasjerte handelskvinner og menn i sentrum nord.

Det hele vil foregå i krysset mellom Kiwi, Nabo`n, kinarestauranten og Esso. Våler kommune og Sparebank1 er samarbeidspartnere for tiltaket som skal skape ekstra blest om sentrum i Våler.

– Få folk ut

Det er et ganske omfattende program som er satt sammen til den fire timer lange happeningen. Blant annet vil det gå en konkurranse der hovedgevinsten er en grasklipper (padde).

Videre blir det gratis pølser og is, auksjon, moteshow og torghandel ved Solørtorget. Rebusløp med god premiering, en del musikalske innslag og litt til vil man også få oppleve. Veteranbilutstilling kommer garantert også til å trekke mange. Det er alltid populære utstillinger.

– Vi ønsker å skape engasjement og trekke folk ut og til sentrum. Vi skal virkelig vise at vi er til og har mye å by på. Kan dette bli starten på en ny og større satsing med Vålerdagene igjen, er vi på rett veg, sier de næringsdrivende i sentrum nord i Vålbyen.