– Skal vise at vi mener alvor med krav om bomfri sideveg

TIL LØTEN OG ELVERUM: Onsdag skal partileder Siv Jensen (Frp) sammen med stortingsrepresentant Tor André Johnsen slå et slag for bomfri sideveg mellom Løten og Elverum.

TIL LØTEN OG ELVERUM: Onsdag skal partileder Siv Jensen (Frp) sammen med stortingsrepresentant Tor André Johnsen slå et slag for bomfri sideveg mellom Løten og Elverum. Foto:

Onsdag tar stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) med seg partileder Siv Jensen til bomstasjonen, som er satt opp på gamlevegen mellom Elverum og Løten. – Målet er å vise at vi mener alvor med at sidevegene skal være bomfrie, sier Johnsen.

DEL

I sommer stilte Johnsen følgende skriftlige spørsmål til samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF):

– Vil samferdselsministeren følge opp bompengeforliket fra i fjor sommer, samt lytte til lokale krav fra aksjonsgrupper, ordførere og lokalpolitikere og sørge for at det ikke blir bompenger på gamle E6 og gamle riksveg 3/25?

Svaret foreligger, og det er ikke spesielt klargjørende.

– Det positive er at Hareide ikke har stengt igjen døra for bomfri sideveg. Han viser til at regjeringen styrer etter Granavolden-plattformen, der det heter at bom på sideveg som hovedregel skal unngås. Vår oppgave er å holde trykket oppe på at dette etterfølges, sier Johnsen, som er glad for at partileder Siv Jensen nå engasjerer seg i denne saken.

Jensen og Johnsen skal ikke bare innom bomstasjonen på grensen mellom Elverum og Løten, de skal også til sidevegsbommene som er satt opp i tilknytning til ny E6 i Ringsaker. I motsetning til sidevegsbommen mellom Elverum og Løten, er sidevegsbommene i Ringsaker satt i drift.

Artikkeltags